x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Badea şi Ciutacu, miting de protest la CNA

Badea şi Ciutacu, miting de protest la CNA

28 Oct 2010   •   00:00
Badea şi Ciutacu, miting de protest la CNA

Mircea Badea şi Victor Ciutacu au decis să organizeze un miting în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, relatează Mediafax. Iniţiativa lor intervine în urma amenzii de 10.000 de lei pe care CNA a acordat-o Antenei 3 pentru emisiunea "Sinteza Zilei” din 14 septembrie, în care cei doi sunt învinuiţi de limbaj injurios şi încălcarea dreptului la propria imagine al Elenei Udrea şi al unui primar PD-L.



"Dat fiind că nu doresc ca întregul post Antena 3 să sufere represiuni de ordin politic şi economic din cauza mea, doar un invitat păcătos şi  lipsit de maniere, iar singurul lucru blamabil pe care-l remarc în monitorizarea CNA e că am zis că Elena Udrea e cam bună, doresc să precizez că mi-a luat Dumnezeu minţile, mă căiesc şi retractez public:  Elena Udrea NU MAI E cam bună, e chiar bună. Dacă cineva doreşte să dea  nuanţă peiorativă spuselor mele, să se gândească bine înainte.

Revenind într-un registru serios, nu pot decât să remarc, în nume  personal, că un organism care ar trebui să vegheze la respectarea  cadrului legal, CNA, se transformă, pe faţă, într-o armă politică  îndreptată împotriva celor care îndrăznesc să aibă alte păreri faţă de preşedintele Băsescu.

Amenda (mai ales motivaţia ei) e de un ridicol grotesc şi, dacă găseşte cineva cu DEX-ul în mână, în pasajele citate,  vreo injurie de-a mea la adresa doamnei ministru, atunci înseamă că eu  nu mai am proprietatea termenilor. Înţeleg omeneşte că reprezentanţii  puterii politice vor să se facă folositori şefului statului pentru că  le-a dat o pâine sigură pe criza asta devastatoare, dar, dacă erau cât  de cât precauţi, puteau să găsească un motiv credibil. Am vorbit cu  Mircea Badea şi am decis să cerem, de la Primăria Capitalei, autorizaţie  de protest faţă de abuzurile săvârşite de CNA, în faţa sediului acestei  instituţii. Înţelegem să plătim impozite pentru a asigura leafa unor foşti ziarişti vopsiţi politic care nu şi-au mai găsit locul într-o piaţă media capitalistă, dar nu şi să ne lăsăm călcaţi în picioare pe  banii noştri. Aşadar, după ce vom îndeplini formalităţile legale, o să-i aşteptăm pe cei care gândesc ca noi la un miting de protest în faţa CNA".

În această seară, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei", cei doi vor da mai multe detalii referitoare la miting.

×
Subiecte în articol: observator