x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bashar al-Assad: Băsescu poate juca un rol activ în procesul de pace din Orientul Mijlociu

Bashar al-Assad: Băsescu poate juca un rol activ în procesul de pace din Orientul Mijlociu

10 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a declarat, astăzi, la Cotroceni, că nivelul relaţiilor comerciale româno-siriene este încă slab şi a apreciat că Traian Băsescu poate juca un rol activ în procesul de pace din Orientul Mijlociu.

"Discuţiile au prilejuit o analiză a relaţiilor bilaterale, o analiză a situaţiei din Orientul Mijlociu şi perspectiva dezvoltării relaţiilor economice româno-siriene. Am discutat despre perspectiva relaţiei Siriei cu Uniunea Europeană în ansamblul său", a declarat Traian Băsescu după convorbirile cu omologul său sirian, Bashar Al-Assad.

La rândul său, Bashar Al-Assad a afirmat că vizita pe care şeful statului român a făcut-o în Siria în urmă doi ani a avut un efect pozitiv asupra cursului relaţiilor bilaterale.

"Aceasta la nivel politic, dar la nivel economic este încă o problemă, nivelul relaţiilor comerciale este încă slab şi am dori ca prin această vizită să dăm un nou impuls cooperării noastre în domeniul economic. Aceasta vine pe lângă celelalte probleme pe care le-am abordat în privinţa relaţiilor bilaterale cu UE şi Orientul Mijlociu", a declarat preşedintele sirian, potrivit Mediafax.

El a mai afirmat că România poate juca un rol activ în procesul de pace în Orientul Mijlociu, "mai ales în lumina noilor iniţiative americane în acest sens", să sprijine aceste iniţiative.

"Am reiterat poziţia tradiţională a Siriei care acţionează pentru a aduce pacea în Orientul Mijlociu. Astăzi va avea loc o întâlnire la nivel de oameni de afaceri mai ales în contextul înfiinţării unui consiliu al oamenilor de afaceri români şi sirieni. Succes în poziţionarea cooperării economice", a mai spus Bashar Al-Assad.

×
Subiecte în articol: observator