x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Batjocură în cazul copilului mort la Rânca

Batjocură în cazul copilului mort la Rânca

de Ionela Gavriliu    |    13 Oct 2009   •   00:00

Mama lui Costi Velcev e dusă cu vorba de autorităţi de aproape 3 luni cu privire la momentul în care va putea îngropa rămăşiţele pământeşti ale fiului ei, dispărut în luna iulie în pădurile din jurul localităţii Rânca şi descoperit mort de către un văcar în albia unui râu din zonă o lună mai târziu.

Interesul pentru acest caz e demonstrat de cei care se ocupă de el: procurorul Gheorghe Roibu a ieşit la pensie şi, deşi ştia de decizia de pensionare din septembrie, a preferat să o tot amâne cu vorba pe mama lui Costi, până când nu i-a mai răspuns la telefon. "Am tot insistat, îl sunam lunea şi vinerea şi ne tot amâna cu veştile.

Lunea trecută (n.r.-  5 octombrie) mi-a zis să nu-l mai sun, că ne anunţă el când vor veni de la INML cele două rezultate, de sol şi de la craniu. Azi am încercat iar, dar pe mobil nu ne-a mai răspuns", a spus Olga Velcev, mama lui Costi.
Procurorul a răspuns la telefon reporterului Jurnalului Naţional, spunându-i că nu se mai ocupă de caz, pentru că e pensionar cu acte în regulă. Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) datează din 1 septembrie, iar documentul de eliberare din funcţie a fost semnat de preşedintele ţării pe 2 octombrie. Astfel că, atunci când mama lui Costi l-a sunat pe procuror ultima oară pentru veşti, el n-a simţit nevoia să-i spună acesteia că nu se mai ocupă de caz.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Gorj are ocupaţii pline de sensibilitate şi umple presa locală cu osanale penibile cu ocazia zilei de naştere pe care şi-a serbat-o luni. Cităm din presa locală: "Ştiind că şeful IPJ a făcut o pasiune pentru blondele, brunele sau roşcatele din glastre, cei mai mulţi i-au dăruit acestuia flori. Aşa se face că biroul comisarului şef Viorel Caragea a devenit un fel de mini-grădină botanică, majoritatea dorind să-l cadorisească pe şeful cel mare cu o floare." Sau, şi mai adânc: "Cunoscut ca intransigent şi puţin cam drastic, aplicând legile ca la carte, Viorel-Salvador Caragea are şi o latură artistică, fiind un devorator de cărţi bune."

Surse din INML au spus că rezultatele ar putea fi gata în două săptămâni, pentru că analiza craniului a fost abordată ca un caz nou. Au trecut aproape 3 luni de când mama lui Costi aşteaptă să-şi îngroape copilul.

×
Subiecte în articol: observator costi velcev