x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica Ortodoxă Română a cumpărat o biserică în Canada, cu 350.000 de dolari

Biserica Ortodoxă Română a cumpărat o biserică în Canada, cu 350.000 de dolari

06 Aug 2010   •   00:00
Biserica Ortodoxă Română a cumpărat o biserică în Canada, cu 350.000 de dolari

Biserica Ortodoxă Română a cumpărat biserica Saint-Jean-Bosco din localitatea Gatineau (Canada), cu suma de 350.000 de dolari, potrivit cotidianului Le Droit, citat de site-ul cyberpresse.ca. Achiziţia bisericii Saint-Jean-Bosco s-a făcut prin intermediul Bisericii Sfânta Maria de la Gatineau.

Fosta biserică catolică Saint-Jean-Bosco de la Gatineau, în Quebec, era închiriată de parohia românească încă din ianuarie pentru oficierea slujbelor şi atrăgea în jur de 75 de persoane zilnic. Biserica fusese vândută în urmă cu câţiva ani omului de afaceri Marcellin Chaumont.

Preşedintele consiliului parohiei Sfânta Maria, Viorel Hudema, a anunţat că a cumpărat clădirea bisericii şi subsolul, pentru suma de 350.000 de dolari, în timp ce casele parohiale vor rămâne în proprietatea lui Chaumont.

Edificiul devine astfel prima biserică română de la Gatineau şi din regiune, unde trăiesc circa 10.000 de români. Biserica este accesibilă chiar şi celor din Ottawa, capitala Canadei aflându-se pe celălalt mal al râului Ottawa faţă de Gatineau.

×
Subiecte în articol: observator