x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Voicu: Avocata interceptată acuză DNA de abuz

Cazul Voicu: Avocata interceptată acuză DNA de abuz

de Gabriela Mladin    |    13 Apr 2010   •   00:00

Laura Drăgotescu, avocata omului de afaceri gorjean Dan Floarea, doreşte să ceară lămuriri Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru interceptarea discuţiei telefonice dintre ea şi clientul său. Ea susţine că DNA sau SRI, în mod ilegal, ar fi ascultat telefonul său sau al clientului său, întrucât nu le-a fost prezentat niciodată de anchetatori faptul că ar fi cercetaţi penal.

În transcrierile unor convorbiri telefonice anexate referatului prin care procurorii anticorupţie cereau avizul Senatului pentru arestarea lui Cătălin Voicu apare şi o discuţie între senator şi Radu Dan Floarea, purtată la 22 decembrie 2009, la aproape două săptămâni după ce Voicu a fost ridicat şi dus la DNA. Voicu i se adresează acestuia cu apelativul "domnu' fin" şi îi spune explicit că aşteaptă să-i returneze un împrumut pe care i l-a dat, bani pe care i-a luat, la rândul său, de la "domnul Căşuneanu".

În discuţia dintre Voicu şi Floarea nu este menţionată suma exactă pe care senatorul o aştepta de la "domnu' fin". Ordonanţa de reţinere a judecătorului Florin Costiniu conţine o convorbire telefonică a lui Radu Dan Floarea, în care acesta îi spune avocatei Laura Drăgotescu că nu are nici o datorie neplătită la senator, discuţia avută cu Voicu fiind o tentativă de "inoculare".

Laura Drăgotescu, avocata omului de afaceri Dan Floarea, spune că ar fi aflat de la televizor că telefonul său a fost interceptat. "Mă uitam la televizor şi mi-am auzit numele. Nu am nici o legătură cu ancheta, nici eu şi nici clientul meu. Anchetatorii trebuie să dea o explicaţie şi să spună, procedural, pe cine au ascultat, pentru că nici eu şi nici clientul meu nu avem vreo calitate în acest dosar. Nu era mai simplu, dacă procurorii doreau lămuriri, să-l cheme pe Dan Floarea la audieri decât să-i asculte telefonul? Vreau să vă anunţ că nici eu şi nici clientul meu nu am fost chemaţi niciodată la audieri. Ştiu că e mai simplu să-i asculţi telefonul unei persoane şi să-ţi construieşti probatoriul mai uşor cu o interceptare, dar cum rămâne cu intimitatea oamenilor şi drepturile noastre?", a declarat Laura Drăgotescu.

Avocata a declarat că se gândeşte foarte serios să ceară explicaţii DNA pentru cele întâmplate, iar pentru faptul că i s-a ascultat telefonul abuziv vrea să ceară despăgubiri morale. Explicaţii despre legătura cu senatorul Cătălin Voicu a oferit chiar "finul" acestuia, Dan Floarea: "Îl cunosc pe senator, îmi este prieten, dar nu este naşul meu. Glumeam de fiecare dată cu el că-mi cunună unul dintre copii. Nu s-a întâmplat acest lucru. Am împrumutat banii şi i-am restituit. Nu pot ascunde relaţia cu senatorul. A fost de câteva ori la mine la pensiune. Ar fi chiar culmea să neg aşa ceva. De aici şi până la fabricarea probelor e cale lungă", a declarat afaceristul gorjean Dan Floarea.

×
Subiecte în articol: observator