x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centru pentru autişti

Centru pentru autişti

13 Iul 2009   •   00:00

Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Autism din Ialomiţa (APCAI) a inaugurat, la Feteşti, Centrul de Zi pentru copii cu autism. Situat pe Str. Călăraşi nr. 402, centrul are ca scop recuperarea copiilor care suferă de autism, cu ajutorul ABA, însă va funcţiona şi ca un after-school pentru copiii care urmează cursurile unor şcoli normale.



APCAI are nevoie de sprijin financiar, neavând în dotare decât mese, scaune şi un mijloc de transport, cu care copiii autişti vin la centru.
Centrul nu percepe nici o taxă părinţilor, fiecare contribuind după posibilităţi. În prezent, la centru sunt înscrişi zece copii.

"Cele mai multe judeţe au cel puţin două-trei astfel de centre. În majoritatea cazurilor, s-au ocupat consiliile judeţene, care au accesat fonduri structurale şi le-au construit. În Ialomiţa, APCAI este promotorul. Am tot fost cu petiţii la Consiliul Judeţean Ialomiţa, dar nu am primit nici un răspuns. Sperăm că, după deschiderea centrului, se vor lămuri mai bine asupra situaţiei", spune Eugen Ghiţă, vicepreşedinte Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Autism din Ialomiţa.

Centrul de zi are nevoie de un sistem video pentru supravegherea progreselor făcute de copii şi de materiale speciale, puzzle-uri, cărţi, salteluţe şi alte jucării cu un grad sporit de protecţie. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Sanda Slobozeanu şi Eugen Ghiţă (telefon: 0726-67.55.10 sau 0720-54.40.44).

×
Subiecte în articol: observator