x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clarvăzătorul Doru Pârv a fost eliberat din arest

Clarvăzătorul Doru Pârv a fost eliberat din arest

05 Aug 2010   •   00:00

Tribunalul Bucureşti a dispus eliberarea lui Doru Pârv, cercetat de DNA pentru şantaj alături de patronul OTV, Dan Diaconescu, astfel că instanţa a admis recursul acestuia împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1, care îi respinsese cererea de eliberare sub control judiciar.



Doru Pârv are interdicţie de a părăsi municipiul Arad, de a se vedea cu Dan Diaconescu sau cu celelalte părţi din dosar. Magistraţii Tribunalui Bucureşti au stabilit, însă, că Pârv poate pleca din Arad doar dacă este chemat la DNA. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Doru Pârv este recidivist, el fiind condamnat în trecut pentru alte infracţiuni.

Doru Pârv a fost arestat preventiv pe 23 iunie, alături de Dan Diaconescu, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1. Cei doi fuseseră reţinuţi de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru că l-ar fi şantajat pe primarul unei comune din judeţul Arad, căruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromiţător despre acesta. Pe 25 iunie, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au eliberat pe Diaconescu, însă Doru Pârv a rămas în arest.

Pe 16 iulie, mandatul de arestare emis pe numele lui Pârv a fost prelungit cu 20 de zile, până pe 10 august, decizie menţinută în recurs.

Pe 28 iulie, Judecătoria Sectorului 1 a respins o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de Pârv, însă, miercuri, Tribunalul Bucureşti, în recurs, a decis admiterea cererii şi eliberarea acestuia din arest.

×
Subiecte în articol: observator