x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coşmarul lui Boc, la TVR ca la Antena 3 sau Realitatea

Coşmarul lui Boc, la TVR ca la Antena 3 sau Realitatea

14 Oct 2010   •   00:00


Emil Boc a fost vizibil iritat de insistenţa cu care Mihai Rădulescu, jurnalistul cu care a dialogat  în cadrul unei emisiuni la TVR,   i-a cerut părerea în legătură cu soluţionarea cererilor protestatarilor de la Ministerul Finanţelor, Boc susţinând că are impresia că realizatorul lucrează la Realitatea TV sau Antena 3.

Primul schimb de replici între moderator şi Boc a avut loc atunci când primul l-a întrebat pe Boc cât costă statul o zi de grevă, sau cât costă o zi de neîncasare a unor venituri care sunt datorate de agenţii economici.

Primul ministru a replicat tot printr-o întrebare. "Dar cât costă Televiziunea Română dacă dvs nu veniţi să prezentaţi emisiunea pe care o aveţi? (...) Dvs v-aţi permite să faceţi asta? Ce faceţi dvs într-o asemenea situaţie? (...) Dvs mă întrebaţi ce s-ar putea întâmpla dacă nu se respectă legea. Eu vă întreb pe dvs cât poate tolera TVR, dacă dvs nu veniţi să ţineţi emisiunea, să vă ţină în Televiziunea Română?", a spus Boc.

După ce premierul a afirmat de mai multe ori că nu poate da stimulente celor de la Finanţe pentru că acest fapt i-ar dezavantaja pe ceilalţi angajaţi bugetari, Rădulescu a încercat să readucă discuţia în zona evenimentelor afalte în desfăşurare la Ministerul Finanţelor.

"Eu vă întrebam, dincolo de mesaj - care probabil s-a înţeles - aş fi vrut să aflăm mai multe despre strategia dvs de acţiune în eventualitatea în care lucrurile nu se opresc aici, pentru că oamenii aceştia (protestatarii, n.r.) sunt încă acolo", a spus jurnalistul TVR.

Replica prim-ministrului a fost neaşteptată. "Dvs am impresia că sunteţi de la Realitatea TV sau de la Antena 3, nu de la o televiziune publică. V-am răspuns la aceste întrebări şi dacă insistaţi, o să vă dau aceste răspunsuri", a răspuns Boc, vizibil deranjat.

"Bun, nu ştiu de ce ar fi de denigrat un post sau altul. Sunt un ziarist ca oricare altul", i-a spus Mihai Rădulescu.

"Nu. Eu v-am spus doar că, după ce v-am dat trei răspunsuri la aceeaşi întrebare - că se încalcă legea şi legalitatea - insistaţi pe aceeaşi temă. Adică eu să vin să incit lumea la nerespectarea legii", a sunat explicaţia lui Boc, realizatorul precizând că nu i-a cerut aşa ceva.

Un alt schimb de replici în cadrul emisiunii a avut loc când Boc a rămas surprins că timpul alocat se încheia, deşi el nu apucase să spună nimic despre Legea educaţiei. "Gata? Am venit pentru cinci teme şi am stat... ", a spus Boc, schiţând un zâmbet. "Pentru cinci teme? Nu cred că am stabilit un punctaj", a afirmat moderatorul.

"Păi legea educaţiei. Adică Guvernul şi-a angajat ieri răspunderea pentru un proiect major de reformă a educaţiei româneşti şi n-am discutat nici măcar un minut", s-a plâns premierul.

"Nu ştiu dacă... Aţi făcut o solicitare în acest sens? Vreţi să...? Colegii din studio, putem prelungi un minut pentru că altfel dl prim ministru spune că suntem de la Realitatea sau de la Antena 3 pentru că tăiem acest interviu", a dat replica moderatorul.

"Nu, dar mă aşteptam ca dvs, forma de lege educaţiei să aveţi... Eu am spus doar că mă aşteptam să mai discutăm şi altceva", şi-a motivat Boc nemulţumirea. După acest moment, premierul a apucat să spună câteva cuvinte despre Legea educaţiei.

×
Subiecte în articol: observator