x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Covaci tot nu e cetăţean român

Covaci tot nu e cetăţean român

de Alex Revenco    |    15 Mar 2010   •   00:00
Covaci tot nu e cetăţean român
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

În viaţa liderului formaţiei Phoenix, vi­ne­rea trecută a fost o zi  importantă. Mo­tivul? Nicu şi-a redobândit cetăţenia română.

Bucuros, Covaci a pus certificatul în valiză şi a plecat în Spania, pentru a re­zolva nişte probleme. Ajuns acolo, a vrut să-i arate prietenei sale că n-a pierdut timpul cât a fost în România şi a obţinut actul dorit. Dar, când s-a uitat mai bine pe "document", stupoare!
Data naşterii era 6 mai 1961 (Nicule, ce tânăr eşti!), părinţii erau alţii, iar locul naşterii nu era Timişoara, ci localitatea Chizdia!

Ce s-a întâmplat de fapt. În Monitorul Oficial numărul 113 din 13 februarie 2008 (cam multe cifre de 13 după gustul nostru), potrivit Hotărârii nr. 129, din 6 fe­bruarie... 2008 (!), în temeiul art. 10, alin. 1 din Legea nr. 21/ 1991, se acorda cetăţenia română lui Covaci Nicolae, fiul lui Gheor­ghe şi Maria, născut la data de 6 mai 1961, în Chizdia. Semnează...
Prim-mi­nistru, Călin Popescu-Tăriceanu.

Cu alte cuvinte, un funcţionar emo­ţionat a încurcat borcanele şi a trecut în certificat alte date. Ceea ce înseamnă că, dacă aceste date vor fi publicate în Monitor Oficial, Guvernul Boc îi va prelungi în mod oficial vârsta de pensionare marelui artist cu cel puţin 14 ani.

"Vă daţi seama că, dacă încercam să mă folosesc de act în mod oficial, ajungeam la puşcărie? Nu o să las lucrurile aşa, o să fac un scandal- monstru"
Nicu Covaci

×
Subiecte în articol: observator