x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ziua Elodiei, Cioacă a fost condamnat

De ziua Elodiei, Cioacă a fost condamnat

27 Sep 2010   •   00:00
De ziua Elodiei, Cioacă a fost condamnat

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat ieri pe Cristian Cioacă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea unor infracţiuni informa­tice, respectiv accesarea fără drept a mail-urilor Elodiei Ghinescu.

Deşi Cioacă nu va face nici o zi de puş­că­rie, pedeapsa fiind cu suspendare, el va fi sub supraveghere, conform de­ciziei instanţei, având obligaţia să se pu­nă la dispoziţia organelor de ur­mă­rire, să anunţe dacă îşi schimbă do­miciliul sau locul de muncă, precum şi mijloacele de existenţă.

Menţinerea lui Cioacă în Poliţie poa­te fi decisă numai după soluţionarea definitivă a cauzei. Hackerul Marian Niţu, judecat în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni cu suspendare. Decizia Curţii poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile, urmând să se judece la ÎCCJ.

Cristian Cioacă este judecat şi într-un alt dosar penal, de furt între soţi, acest nou proces având primul termen săptămâna viitoare, la 6 oc­tombrie. Cel mai greu dintre dosare e însă cel în care poliţistul e acuzat că, în noaptea de 29/30 august 2007, şi-ar fi ucis soţia. Ieri, avocata Elodia Ghinescu ar fi împlinit 42 de ani.

×
Subiecte în articol: observator