x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroina de "succesuri" cu Aston Martin

Eroina de "succesuri" cu Aston Martin

de Oana Dobre    |    03 Iun 2010   •   00:00
Eroina de "succesuri" cu Aston Martin

Şefa Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor nu obţinut nici un venit în 2009, dar are Aston Martin în garaj şi bijuterii de 30.000 de euro



0-122247-director.jpgPentru a fi erou al statului român, e nevoie de mai multe condiţii esenţiale: să te afli într-un război la locul nepotrivit în momentul nepotrivit şi să rămâi acolo, dispus să-ţi aperi ţara cu preţul vieţii.

Pentru a deveni şef la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, e nevoie de ceva mai puţin: o semnătură a ministrului Apărării, Gabriel Oprea, şi o diplomă de absolvire, chiar provenită de la "fabrica de studenţi" Spiru Haret.

La 28 de ani, Georgia Gabriela Voicu a reuşit să-şi treacă în biografie primul loc vizibil de muncă, direct în vârful unei instituţii a statului român, dezvăluire publicată săptămâna trecută pe blogul său de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Deşi laconic, răspunsul MApN la o solicitare adresată de Jurnalul Naţional scoate la iveală şi alte amănunte interesante. Doamna Voicu a fost numită şef al oficiului în februarie 2010, prin ordin direct al ministrului, calitatea sa fiind de personal civil contractual. Din replica ministerului lipseşte, însă, retribuţia primită de Georgia Voicu pentru funcţia de director al oficiului.

Declaraţia sa de avere, publicată pe site-ul MApN, demonstrează, însă, că doamna Voicu are o situaţie materială prosperă, chiar dacă în anul 2009 nu a obţinut nici un venit declarat. Astfel, ea deţine, în nume propriu, două automobile de lux (un Aston Martin şi un BMW), iar împreună cu familia patru apartamente şi două case de locuit. În plus, Georgia Voicu este şi posesoarea unor bijuterii cu valoarea estimată la 30.000 de euro.

Spre deosebire de majoritatea oficialilor din ministere, doamna Voicu nu şi-a publicat curricullum vitae pe pagina de internet a instituţiei pe care o conduce.

La solicitarea Jurnalului Naţional, Ministerul Apărării a comunicat însă detaliile pe care le-a considerat relevante din biografia acesteia: "Doamna Georgia Gabriela Voicu s-a născut la data de 21.03.1981 şi este licenţiată, în anul 2004, a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Spiru Haret".

Întrebarea noastră referitoare la competenţele care au recomandat-o pe Georgia Voicu pentru ocuparea funcţiei de la oficiu a rămas, însă, fără nici un răspuns. La fel şi încercarea de a comunica direct cu domnia-sa: secretara Georgiei Voicu ne-a transmis că este prea ocupată pentru a răspunde la telefoanele ziariştilor.

×
Subiecte în articol: observator