x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exodul cadrelor medicale continuă: Încă 8.100 au plecat la muncă în străinătate

Exodul cadrelor medicale continuă: Încă 8.100 au plecat la muncă în străinătate

13 Iul 2010   •   00:00
Exodul cadrelor medicale continuă: Încă 8.100 au plecat la muncă în străinătate

Un număr de peste 8.100 de medici cu diverse specializări şi asistenţi medicali au obţinut, în primele şase luni ale acestui an, contracte de muncă în clinicile şi spitalele din alte state. Ţările cu cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru medici au fost Marea Britanie, Franţa, Germania, Suedia şi Malta.



Tăierile de salarii şi disponibilizările anunţate în sistemul medical local fac ca numărul medicilor care aleg să lucreze în străinătate să crească constant.

Numărul persoanelor care au aplicat pentru un job în domeniul medical în afara ţării a crescut cu peste 40% la începutul acestui an. În acelaşi timp, cadrele medicale ocupă locul doi într-un top al românilor care au obţinut un număr mare de joburi în străinătate, potrivit unei statistici realizate de specialiştii site-ului de recrutare Tjobs.

“Medicii sunt extrem de apreciaţi în străinătate şi au şanse mari de succes”, spune Loreda Dragomir, consultant în cadrul firmei de executive search (recrutare la nivel de midle şi top management) Stanton Chase, citată de realitatea.net.

Medicii seniori, cei mai căutaţi de clinicile din străinătate, pot obţine salarii ce ajung şi la 10.000-12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi ţările scandinave. În acelaşi timp, salariul unui medic tânăr poate ajunge la 2.000-3.000 de euro pe lună într-o clinică din Germania.

Anul trecut, prin intermediul târgurilor de joburi, prin ANOFM sau cu ajutorul agenţiilor de plasare a forţei de muncă au plecat să lucreze în străinătateîn domeniul medical câteva mii de persoane.

×
Subiecte în articol: observator