x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul "ciocu’ mic" la Consiliul Local Sibiu

Festivalul "ciocu’ mic" la Consiliul Local Sibiu

de Dan Tomozei    |    29 Apr 2010   •   00:00

Consilierii PD-L au cerut desfiinţarea Consiliului Local ca semn de protest la maşinăria de vot a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) coordonat de primarul Klaus Iohannis.

Nemulţumiţi de viteza cu care sunt adoptate proiectele de hotărâre în cadrul sedinţelor Consiliului Local Sibiu, consilierul PD-L Ovidiu Luca a propus joi desfiinţarea acestuia şi atribuirea tuturor prerogativelor primarului. Reacţia consilierului a fost generată de modalitatea prin care sunt impuse pe ordinea de zi proiectele de hotărâre, iniţiate exclusiv de primarul Iohannis, dar mai ales de faptul că majoritatea formată din consilierii FDGR nu ţin cont de amendamentele formulate.

"Dacă venim aici să facem figuraţie, nu are rost să mai cheltuim bani degeaba. Pur şi simplu nu se ţine cont de părerea sibienilor. Minoritatea se spune majorităţii, asta e regula democraţiei, dar atât timp cât se iau decizii cu mult înainte ca proiectele să ajungă pe masa noastră deja nu mai este democraţie, este altceva, ca să nu-i spun dictatură."

În replică la declaraţia democrat-liberalului sibian, Raimar Wagner, consilier FDGR, a declarat că "îmi pare rău pentru dumneavoastră, dar sunteţi în opoziţie şi noi suntem acum majoritatea şi suntem investiţi de sibieni cu încredere şi cred că ne facem treaba bine".

Reacţia grupului de consilieri PD-L a fost generată de proiectul iniţiat de primarul Klaus Iohannis prin care a fost propusă şi aprobată desfiinţarea reţelei de cabluri de troleibuze în vederea valorificării acestora la fiare vechi, în condiţiile în care poluarea traficului rutier în municipiul Sibiu este de grad ridicat. Proiectul vine să completeze un proiect din anul 2009 prin care transportul în comun nepoluant din municipiul Sibiu realizat cu troleibuzul a fost desfiinţat tot la iniţiativa primarului Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: observator