x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul darurilor de Crăciun, în premieră la Sala Palatului!

Festivalul darurilor de Crăciun, în premieră la Sala Palatului!

22 Dec 2009   •   00:00

În perioada 4-23 decembrie 2009, Jurnalul Naţional vă invită să vizitaţi "Festivalul darurilor de Crăciun - târg de cadouri alese" ce are loc în foaierul de la etajul 1 al Sălii Palatului.



Atmosfera încărcată de poveste care guvernează Sala Palatului este întregită de repere de basm: căsuţe din turtă dulce, figurine inspirate de Andersen, bijuuri unicat şi extravagante, parcă desprinse din serialul Arabela, şi cosmetice menite să redea "Tinereţe fără bătrâneţe...".

Jurnalul Naţional vă aşteaptă cu daruri alese, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. În cadrul târgului puteţi găsi cărţile din Colecţia Biblioteca pentru Toţi, opere care promovează valorile româneşti şi care nu îşi vor pierde niciodată farmecul aparte pe care îl au. Nu lipsesc "Cel mai iubit dintre pământeni", "Maitreyi", "Nuntă în cer ", "Elevul Dima dintr-a şaptea" , "Toate pânzele sus", "Cişmigiu& Comp" şi multe ale titluri clasice care ne-au îmbogăţit cultura generală.

În cadrul târgului puteţi întâlni la standul Jurnalului Naţional şi Colecţia "Cele mai frumoase poveşti": "Cenuşăreasa", "Frumoasa din Pădurea Adormită", "Crăiasa Zăpezii", "Inimă de piatră", "Capra cu trei iezi", "Punguţa cu doi bani", "Soacra cu trei nurori", "Fata babei şi fata moşneagului". Fiecare poveste este măiastru ilustrată... Personajele aşteaptă doar să fie deschisă cartea pentru ca ele să prindă viaţă... Orice poveste, dincolo de firul narativ, are o învăţătură. CD-ul audio pe care îl regăsiţi în interiorul cărţii este de excepţie: mari actori ai scenei româneşti s-au "jucat" în studiourile de înregistrări ale radioului şi au creat piese de teatru uimitoare, plecând de la poveşti celebre.

Şi cum Crăciunul este perioada când copiii îi spun Moşului ce doresc şi adulţii plătesc, Colecţia "Cele mai frumoase poveşti" n-ar trebui să lipsească de sub brad...

Seria filmelor româneşti, intitulată "Cinemateca", poate fi un cadou perfect prin care putem păstra, ca zestre, valorile cinematografiei autohtone. Adulţii se mai pot delecta cu o selecţie de excepţie din muzica uşoară, populară şi internaţională.

Avem un tezaur muzical care nu este preţuit cum se cuvine. De aceea, am făcut o muncă de restauratori şi am scos din uitare mari valori ale muzicii noastre, precum Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică etc. Toate aceste valori strălucesc în seria "Muzică de colecţie", editată de Jurnalul Naţional. De ce să nu profităm de moştenirea pe care ne-au lăsat-o cu atâta trudă mai marii artişti? Horia Şerbănescu are mare dreptate: tezaurul muzical lăsat de aceştia a fost, rămâne şi va fi al nostru în vecii vecilor. Nimeni nu ni-l poate lua. De Sărbători, puteţi găsi la "Festivalul darurilor de Crăciun - târg de cadouri alese" toată "Muzica de colecţie" editată până acum de Jurnalul Naţional.

De asemenea, la târgul de la Sala Palatului este prezent şi Jamie Oliver (celebrul bucătar care s-a dezbrăcat de secrete), cu ale sale reţete piperate ce au făcut înconjurul lumii. Să fii bucătar înseamnă "să navighezi printre mâncăruri", ne spune Jamie Oliver într-una dintre cărţile sale. Teoria lui este următoarea: nu trebuie să cunoşti prea multe reţete, dar trebuie să ştii foarte bine cum se pot pregăti câteva mâncăruri simple, care sunt baza imaginaţiei şi a fanteziei tale. Pornind de la ele, te poţi lansa în orice combinaţie culinară, iar succesul nu se va lăsa prea mult aşteptat...

Jurnalul Naţional şi Festivalul darurilor de Crăciun fac o invitaţie specială spectatorilor care vor lua parte la seria de concerte desfăşurate la Sala Palatului pe parcursul lunii decembrie şi care vor descoperi în cadrul târgului de cadouri alese şi muzica artiştilor dragi.

Târgul se deschide în fiecare zi, începând cu ora 10:00 şi îl puteţi vizita până la ora 22:00. Intrarea este liberă. Nu ezitaţi să fiţi darnici. Vă aşteptăm cu drag la Sala Palatului până la 23 decembrie.  

×
Subiecte în articol: observator