x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FMI: Românii sunt cea mai tristă naţie din Europa

FMI: Românii sunt cea mai tristă naţie din Europa

22 Oct 2010   •   00:00
FMI: Românii sunt cea mai tristă naţie din Europa

Criza financiară a lăsat urme adânci în psihicul românilor. Potrivit statisticilor, unul din cinci români suferă de depresie, iar numărul internărilor din cauza acestei boli este mai mare la noi decât în vestul europei. Nu e de mirare că până şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au observat că românii au ajuns cea mai tristă naţie din Europa.



Dacă în 2008, eram cei mai veseli din sud-estul Europei, acum, spun specialiştii FMI, suntem cea mai tristă naţie din Europa. Reprezentanţii Fondului mai notează că românii şi-au pierdut încrederea în ei, trăiesc cu teama de şomaj şi nu mai au putere de cumpărare ca în anii trecuţi, relatează antena3.ro.

Potrivit estimarilor FMI, românii nu-şi vor reveni nici în următorii ani, când vor fi din ce în ce mai trişti, săraci şi întunecaţi. Specialiştii au avertizat turiştii străini să evite România în următorii ani, pentru a nu se deprima în vacanţă.

Şi tot din cauza crizei, românii nu se mai căsătoresc. Şi dacă o fac totuşi, cheluitesc mult mai puţini bani pentru petrecere decât o făceau în urmă cu câţiva ani. A crescut însă numărul divorţurilor.

×