x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Stati, acuzat de finanţarea protestelor de la Chişinău, reţinut în Ucraina

Gabriel Stati, acuzat de finanţarea protestelor de la Chişinău, reţinut în Ucraina

09 Apr 2009   •   00:00

Gabriel Stati, însoţit de consulul român şi de un avocat se îndreaptă spre sediul judecătoriei unde urmează să se soluţioneze cererea sa de eliberare.



Gabriel Stati a fost găsit, dupa două ore de aşteptare şi negări continue din partea autorităţilor locale, în arestul Direcţiei de Poliţie Orăşenească Odessa.

Consulul român nu a fost lăsat să intre să discute cu el, întrucât nu cunoaşte limba rusă. Poliţia a cerut venirea altui oficial român cunoscător de limba rusă, ori folosirea unui traducător agreat de autorităţile de la Odessa.

Membrii familiei se tem ca nu cumva, printr-o înţelegere între serviciile secrete moldoveneşti şi ucrainene, Gabriel Stati să fie trimis forţat în Republica Moldova.

În exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, un membru apropiat al familiei miliardarului Anatol Stati. a  declarat că Gabriel Stati, lider al Ligii Internaţionale a Tineretului din Republica Moldova, "a fost ridicat, ieri seară (n.r. - miercuri), fără mandat de arestare, de pe Aeroportul din Odessa (Ucraina), de aşa-zişi poliţişti ucraineni şi dus într-un loc necunoscut".

Întrucât Gabriel Stati are şi cetăţenie română, el a fost căutat de reprezentanţi ai familei şi ai Consulatului românesc de la Odessa la secţiile de poliţie din oraş. Gabriel Stati este fiul omului de afaceri Anatol Stati, patronul ASCOM Group.


13:20
Gabriel Stati, acuzat de preşedintele moldovean Vladimir Voronin că a finanţat protestele de la Chişinău, a fost reţinut pe teritoriul Ucrainei, potrivit presei locale, relatează BASA-press.

Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a confirmat informaţia, fără a oferi însă alte detalii şi fără a preciza dacă a fost iniţiată procedura de extrădare a acestuia.

Anterior, mai mulţi lideri de partid au declarat că Gabriel Stati ar fi unul dintre organizatorii protestelor care au degenerat în acţiuni violente şi acte de vandalism în centrul Chişinăului, la 7 aprilie. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator stati