x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galaţi: Sediul PDL, "bombardat" cu alimente şi găleţi portocalii

Galaţi: Sediul PDL, "bombardat" cu alimente şi găleţi portocalii

25 Iun 2010   •   00:00

Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor 2007 din Galaţi, au înfruntat ploaia şi frigul şi au protestat în stradă, strigându-şi nemulţumirea faţă de reducerea pensiilor cu 15 la sută.

Pensionarii s-au adunat în Parcul Şahiştilor, devenit loc de pornire tradiţional pentru protestele vârstnicilor, de unde au plecat cu mijloacele de transport în comun spre sediul PDL, renunţând din cauza vremii la marşul de protest.

Protestarii aveau la ei afişe cu ''lista ruşinii'' pe care erau postate fotografiile parlamentarilor PDL, deputaţii Mircea Nicu Toader, Carmen Axinia, Mihail Boldea, senatorul Marius Necula şi senatorul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă.

Vârstnicii s-au oprit în faţa sediului PDL Galaţi, unde au cerut demisia preşedintelui ţării, Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate. Pensionarii i-au nominalizat pe cei cinci parlamentari ai Puterii de la Galaţi care au votat legile austerităţii. În semn de protest faţă de aceştia, vârstnicii au cântat ''veşnica pomenire'', după care au aruncat, peste porţile ferecate ale PDL, mai multe alimente, majoritatea primite ca şi cadouri electorale la recentele alegeri parlamentare şi prezidenţiale. În afară de alimente, pensionarii au aruncat spre sediul PDL şi cu găleţi portocalii, dar şi cu o sticlă de whiskey, ''destinată preşedintelui Traian Băsescu''.

''Aceasta este mâncarea pe care le-o vom oferi din partea pensionarilor. Avem aici varză şi morcovi pentru Elena Udrea, salată de cartofi pentru Boldea, pentru Nicu Toader păstăi şi dovlecel, pentru Necula, fasole şi mere şi câteva felii de pâine neagră, că de acum vor fi la regim. Avem şi o banană pe care să o împartă între ei, mere şi un kiwi, deşi e păcat de el... Aceasta este făina pe care am primit-o la alegeri, ne-au minţit, ruşine! Aceştia sunt micii, vi-i dăm vouă, aici este zahăr pe care îl oferim pentru a avea la cabinete cu ce să facă o cafea... le mai dăm şi puţin vin... Şi-au bătut joc de popor. Sacrificăm din pensia noastră şi o portocală, găleţile le restituim şi o sticlă de whiskey, pentru domnul Băsescu, să o primească...'', striga, prin porta-voce, liderul pensionarilor, Constantin Ciucă, citat de Agerpres.

După mai multe zeci de minute de proteste, timp în care din sediul PDL nu a ieşit nimeni, pensionarii şi-au continuat marşul, în ploaie, oprindu-se la sediile PNL şi PSD, unde le-au mulţumit parlamentarilor pentru că nu au votat legile austerităţii. La PNL au fost întâmpinaţi de fostul deputat PNL în legislatura trecută, Emil Strungă, în timp ce la PSD au fost întâmpinaţi de deputatul Dan Nica, lider PSD Galaţi şi senatorul Gheorghe Saghian. Deşi autorizat până la prânz, protestul s-a terminat repede din cauza ploii torenţiale.

Liderul Asociaţiei Pensionarilor 2007, Constantin Ciucă, a intrat, de vineri, în greva foamei în semn de protest faţă de tăierea pensiilor. Cu banii pe care speră că îi va primi prin colectă publică, Constantin Ciucă şi-a anunţat decizia de a merge la Parlamentul European, pentru a arăta lumii suferinţele pensionarilor români.

×
Subiecte în articol: observator