x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gelu Voican-Voiculescu: Soţii Ceauşescu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea Militar

Gelu Voican-Voiculescu: Soţii Ceauşescu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea Militar

21 Iul 2010   •   00:00

Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt îngropaţi în cimitirul Ghencea Militar, unde au fost duşi în după-amiaza zilei de 30 decembrie 1989, susţine Gelu Voican Voiculescu.



"Soţii Ceauşescu sigur vor fi găsiţi acolo (la cimitirul Ghencea Militar - n.r.)", a declarat, la Realitatea TV, Gelu Voican - Voiculescu.

Potrivit lui Voiculescu, participant la evenimentele din decembrie 1989, soţii Ceauşescu au fost îngropaţi acolo în după-amiaza zilei de 30 decembrie 1989, iar mormintele lor sunt acoperite de nişte dale de beton.

"Acest act de deshumare este, în sfârşit, un act de normalitate, ca să se poată vedea unde se află. Mă aşteptam ca familia să-i strămute într-un alt loc, într-un mormânt al familiei. Mă între de ce am fost hărţuit ani de zile cu tot felul de acuzaţii şi cine o să-mi ceară scuze. Dar bine că o să se pună capăt până la urmă acestei probleme", susţine Voican-Voiculescu.

Voiculescu mai spune că soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi în nişte morminte pregătite de Ministerul Apărării.

"Locurile nu au fost găsite cu uşurinţă şi se află acolo unde se dezgropă acum. Soţii Ceauşescu au fost despărţiţi pentru că nu s-a găsit atunci o altă soluţie, iar mormintele lor sunt acoperite cu dale de beton. La 30 decembrie s-a filmat punerea lor în două sicrie", a precizat Gelu Voican-Voiculescu.

Cât priveşte procesul de la Revoluţia din decembrie 1989, în care a fost şi el implicat, Voican-Voiculescu spune că a fost unul în regim de urgenţă, desfăşurat în nişte împrejurări excepţionale şi cu deficienţe din punct de vedere juridic.

×
Subiecte în articol: special observator