x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, reţinut în dosarul privind sechestrarea de persoane

Gigi Becali, reţinut în dosarul privind sechestrarea de persoane

de Veronica Micu    |    02 Apr 2009   •   00:00
Gigi Becali, reţinut în dosarul privind sechestrarea de persoane
Sursa foto: Cristi Preda/INTACT IMAGES/Gazeta Sporturilor

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost reţinut în dosarul privind sechestrarea persoanelor care i-au furat autoturismul, Parchetul solicitând Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, dar şi a altor acuzaţi.



Poliţiştii bucureşteni au efectuat, în această dimineaţă, o descindere în forţă la casa lui Gigi Becali. Se pare că omul de afaceri va fi dus la sediul Poliţiei în vederea audierilor. Percheziţiile au vizat mai multe locuinţe ale lui Gigi Becali, iar acţiunea poliţiştilor are legătură cu furtul maşinii omului de afaceri, informează Antena3.ro.

Informaţiile apar într-un comunicat oficial emis de către Poliţia Română.

Potrivit acestuia, în această dimineaţă au fost efectuate opt percheziţii în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a unei reclamaţii făcute la finalul lunii ianuarie 2009.

"La data de 26-27 ianuarie, anul curent, în jurul orei 00:35, Poliţia Capitalei dispeceratul Poliţie Capitalei a fost sesizat prin sistemul naţional apel de urgenţă 112 cu privire la faptul că la intersecţia străzilor Doctor Felix - Nicolae Titulescu, mai mulţi indivizi au blocat un autoturism aflat în trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanţi şi, folosind forţa, i-au introdus în portbagajul unui autoturism de teren.

Totodată, s-a sesizat că agresorii au folosit arme de foc. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că ocupanţii autoturismului au fost conduşi într-un imobil din Pipera unde au fost reţinuţi împotriva voinţei lor timp de aproape 3 ore pe motiv că au sustras autoturismul lui Gigi Becali.

În cauză a fost dispusă urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal precum şi uz de armă fără drept faţă de 7 persoane.

În baza autorizaţiilor emise de către instanţa de judecată, la data de 2 aprilie au fost efectuate 8 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri 7 persoane ca urmare a mandatelor de aducere întocmite de procurorii parchetului Tribunalului Bucureşti", se arată în comunicatul Poliţiei.

Printre aceste persoane se pare că s-ar fi aflat şi omul de afaceri Gigi Becali. Anchetat în dosarul Valiza, Gigi Becali este cel care a depus reclamaţie împotriva omului de afaceri Puiu Popoviciu.

La sfârşitul lui ianuarie 2009, hoţii i-au furat lui Becali un Mercedes S 500 4matic, pe care îl lăsase cu cheia în contact în faţa localului nepotului său, Lucian Becali. Dându-şi seama pe cine păgubiseră, hoţii au returnat singuri maşina câteva zeci de minute mai târziu.

Becali: Hoţii mi-au cerut bani ca să nu mă reclame
Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, astăzi, că i-a pus pe cei care i-au furat maşina să-i dea declaraţii în acest sens, că hoţii i-au cerut 30.000 de euro pentru a-i restitui autoturismul şi apoi 50.000 pentru a nu-l reclama şi l-a acuzat pe şeful Poliţiei Capitalei că face pact cu infractorii.

Becali a susţinut, în cadrul unei emisiuni TV, că le-a dat bani de taxi celor trei care i-au furat maşina şi că are înregistrări cu aceştia în timp ce îşi recunosc fapta. Becali a spus că cei trei i-au cerut apoi 50.000 de euro pentru a nu face plângere împotriva sa, însă el nu a dat aceşti bani, informează Mediafax.
Finanţatorul Stelei a mai declarat că nu are nicio emoţie şi este sigur că nu i se va întâmpla nimic: "Nu am nicio emoţie, nu are ce să mi se întâmple. Nu e ceva normal ce mi s-a întâmplat. Eu am prins infractorii şi infractorii au făcut plângere la Poliţie. Bineînţeles că o să mă duc să dau declaraţii la Poliţie".

Referindu-se la percheziţia de la locuinţa sa, Gigi Becali a spus că au venit 30 de persoane şi a declarat că fără avocaţi şi fără televiziuni nu acceptă nicio percheziţie.

 



UPDATE

Gigi Becali s-a deplasat la sediul Poliţiei Capitalei în vederea audierilor privind acuzaţiile de răpire ce îi sunt aduse. Înainte de audieri, finanţatorul Stelei a declarat că este acuzat de privare de libertate pentru că gărzile sale de corp i-au adus la un bar din Pipera pe cei trei hoţi care i-au furat maşina. Potrivit omului de afaceri, cei trei hoţi au depus plângere la poliţie şi susţin că au fost sechestraţi. Gigi Becali a ţinut să precizeze că cei trei hoţi se află încă în libertate şi că nu ştie ce căutau anchetatorii la el acasă.

Printre persoanele reţinute se numără Cătălin Zmărăndescu, ofiţer de securitate al Stelei şi bodyguard al lui Gigi Becali, dar şi Sandu Geamănu, unul dintre liderii lumii interlope bucureştene, informează Antena3.ro.

În urmă cu aproximativ opt ani, Sandu Geamănu a fost arestat sub acuzaţia de răpire a unui bucureştean. Se pare că interlopul l-ar fi sechestrat, timp de mai mult de o lună, sub pretextul că ar fi furat peste 400.000 dolari din maşina proprietarului unei firme din Bucureşti.

În reclamaţia depusă la Poliţia oraşului Breaza pe 11 ianuarie 2000 bucureşteanul susţine că ar fi fost răpit de un grup de persoane, printre care se afla şi Mihai Bucurenciu, patronul firmei Prolux din Bucureşti. Aceştia l-ar fi acuzat de sustrarea a circa 420.000 de dolari din autoturismul patronului.


UPDATE
Avocatul lui Gigi Becali, Gheorghe Mateuţ, ia avionul pentru a veni în Bucureşti să-şi apere clientul
Avocatul lui Gigi Becali, clujeanul Gheorghe Mateuţ, a comunicat că va veni în Bucureşti, joi seară, cu o cursă aeriană, pentru a-şi putea apăra clientul, reţinut de procurorii bucureşteni într-un caz de sechestrare de persoane. Avocat Mateuţ a precizat că va pleca cu o cursă, la ora 19.00, din Cluj.

Pe de altă parte, avocatul Cătălin Dancu susţine că se va întâlni în cursul după-amiazii cu alţi avocaţi la locuinţa finanţatorului Steaua, în timp ce Gigi Becali era apărat la Poliţie de avocatul Aurelian Bădulescu.

Bădulescu a declarat pentru Mediafax că până la ora transmiterii acestei ştiri, anchetatorii nu le-au prezentat nicio probă care să justifice o astfel de măsură precum reţinerea lui Gigi Becali.

Avocatul Bădulescu a mai spus că joi, în jurul orei 18.00, Gigi Becali va fi dus la instanţă, unde se va pune în discuţie propunerea procurorilor de arestare prevenitvă a acestuia.




 

×
Subiecte în articol: observator gigi becali gigi becali persoane