x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gurul Bivolaru, achitat de Tribunalul Sibiu

Gurul Bivolaru, achitat de Tribunalul Sibiu

de Dan Tomozei    |    23 Apr 2010   •   00:00

Judecătorii Tribunalului Sibiu au dispus achitarea lui Gregorian Bivolaru în dosarul cunoscut sub numele de "Dosarul Bivolaru".

Într-un comunicat de presă emis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Sibiu se arată că în Dosarul nr. 405/85/2005 s-a "dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie sexuală, act sexual cu un minor ambele în formă continuată şi trecere frauduloasă a frontierei de stat a României".
În aceste condiţii, pentru infracţiunile de: perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori, inculpatul Bivolaru Gregorian a fost achitat.

În cadrul aceluiaşi dosar, inculpaţii Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi Maria Mirona
Instanţa Tribunalului Sibiu a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şi respectiv săvârşirea infracţiunii de corupţie sexuală în formă continuată.

Potrivit purtătorului de cuvând al Tribunalului Sibiu, judecător Laura Roxana Popa, "sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de către părţi şi Parchet, după motivare şi comunicare, situatie în care dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Alba Iulia".
Dosarul nr. 405/85/2005 în care este judecat Gregorian Bivolaru a fost strămutat la instanţa Sibiu de către Tribunalul Bucureşti - secţia I penală, la data de 13.01.2005, ca urmare a admiterii cererii de strămutare formulată de inculpatul Bivolaru Gregorian prin avocat.

×
Subiecte în articol: observator