x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hunor şi Paleologu, chemaţi în instanţă pentru Palatul Ştirbei

Hunor şi Paleologu, chemaţi în instanţă pentru Palatul Ştirbei

14 Iul 2010   •   00:00

Proprietarul Palatului Ştirbei, Ovidiu Popescu, a depus plângere împotriva ministrului Culturii, Kelemen Hunor, a predecesorului său în această funcţie, Teodor Paleologu, precum şi împotriva Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Absenţa unui răspuns din partea ministerului în termenul legal de 30 de zile, urmare a plângerii prealabile formulate de Ovidiu Popescu, l-a determinat pe proprietarul Palatului Ştirbei să cheme în instanţă ministerul şi în solidar miniştrii responsabili Hunor şi Paleologu, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
După mai mult de un an de tergiversări ilegale, timp în care Palatul Ştirbei a continuat să se degradeze, Ministerul Culturii neglijează să elibereze avizul pentru PUZ Complex multifuncţional, Calea Victoriei nr. 107, ceea ce a dus la cauzarea unui prejudiciu de peste 5,5 milioane de euro până în acest moment.

"Atitudinea iresponsabilă şi indiferenţa faţă de patrimoniul naţional pe care ministerul şi cei care îl reprezintă au dovedit-o în felul în care au gestionat procesul de avizare a unuia dintre cele mai importante proiecte arhitecturale ale Capitalei dovedesc haosul administrativ şi lipsa unei viziuni articulate asupra patrimoniului şi culturii naţionale", consideră proprietarul Palatului Ştirbei.

"Noi am propus un proiect solid şi fezabil de includere a Palatului Ştirbei într-un complex multifuncţional menit să repună în circuitul public acest palat. Dar aprobarea acestuia trenează de un an. În ciuda declaraţiilor publice de preocupare faţă de patrimoniul naţional, situaţia arată un dezinteres cras sau chiar interese aflate în clară contradicţie cu interesul public. Doar justiţia mai poate face lumină în acest caz. Ca proprietar şi, nu în ultimul rând, ca şi cetăţean al României, atitudinea de până acum a autorităţilor mi se pare ruşinoasă şi ofensatoare", a conchis Ovidiu Popescu. (D.D.)

×
Subiecte în articol: observator