x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În aşteptarea verdictului

În aşteptarea verdictului

de Violeta Fotache    |    26 Mar 2009   •   00:00

Şedinţa de judecată s-a încheiat, iar Instanţa a rămas în pronunţare. Avocaţii celor trei au ieşit, declarând că cei pe care-i apără sunt nevinovaţi.



Avocatul Bădulescu, apărătorul lui Cornel Şerban, a declarat: "Clientul meu este liber, ca şi ceilalţi. Acum se aşteaptă verdictul instanţei. Clientul meu este nevinovat. Ce a făcut Puiu Popoviciu, ca cetăţean, mă indignă, dar Cornel Şerban e nevinovat". Apătărorul fostului şef al DGIPI a confirmat, pentru Jurnalul Naţional, că persoana ameninţată telefonic, din familia consulului, este Ion Bazac: "Da, este vorba despre actualul ministru al sănătăţii".

Un alt avocat din dosar, apărătorul lui Pitcovici, a precizat că cei trei, deşi teoretic sunt liberi, au refuzat să plece, preferând să aştepte verdictul în sala de judecată. Avocatul Florian Surghie a precizat că nu sunt probe împotriva clientului său. "Din incterceptările telefonice ale clientului meu cu Motoc nu rezultă că s-au făcut presiuni pentru soluţionarea dosarului cu Neînceperea Urmăririi Penale. Intervenţii, da, s-au făcut, dar în sensul ca dosarul să fie soluţionat cu celeritate, motivat de faptul că persoanele cercetate sunt stresate. Clientul meu a îndrăznit să facă această rugănminte în virtutea faptului că se cunoaşte cu Motoc de 12 ani. Au şi fost colegi la un moment dat », a declarat avocatul Florian Surghie. Sursa citată a precizat că, în opinia sa, procurorii au renunţat să mai ceară arestarea preventivă a rectorului Ioan Alecu, nu doar pentru că acesta a făcut mărturisiri la Parchet, ci şi din cauza stării de sănătate a acestuia. « Ieri (marţi, n.r.), rectorul Ioan Alecu a fost luat cu salvarea de la DNA », a spus avocatul Surghie, subliniind că, după părerea sa, mărturisirile rectorului « nu aduc nimic nou » în ceea ce-l priveşte pe clientul său, Petru Pitcovici.

Direcţia Naţională Anticorupţie a fost reprezentată în timpul şedinţei de judecată de către procurorul Claudia Roşu, iar verdictul urmează să fie dat de completul de judecată compus dintr-un singur judecător, Viorica Costiniu.

×
Subiecte în articol: observator