x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "În drum spre Ţara Soarelui Răsare", pe bicicletă electrică

"În drum spre Ţara Soarelui Răsare", pe bicicletă electrică

24 Iun 2010   •   00:00

Un francez a ajuns ieri în judeţul Argeş pe o bicicletă electrică solară, vehicul cu care şi-a propus să parcurgă 13.000 de kilometri în 100 de zile, timp în care să traverseze peste zece ţări şi două continente.

Potrivit reprezentanţilor Consi­liului Judeţean Argeş, Florian Bailly a fost întâmpinat de un grup de pasionaţi ai bicicletelor, membri ai Serviciului Salvamont Argeş, care l-au aşteptat la intrarea în Piteşti, pe DN 65 Piteşti - Slatina, în localitatea Albota, transmite corespondentul Mediafax.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a spus că proiectul francezului se numeşte "În drum spre Ţara Soarelui Răsare", pe bicicletă electrică solară, iar în contextul relaţiilor de colaborare cu departamentul Savoie, conducerea CJ Argeş l-a primit pe Florian Bailly în sala mare a instituţiei.

"El îşi propune să parcurgă 13.000 de kilometri în 100 de zile pe bicicletă electrică solară, traversând două continente, Europa şi Asia, până în Japonia", a declarat Florin Tecău.

Francezul Florian Bailly a spus că a plecat în urmă cu 15 zile din Franţa, parcurgând până în prezent aproximativ 2.000 de kilometri, prin Italia, Slovenia, Croaţia, Serbia şi România, următoarea ţară prin care va trece fiind Ungaria.

"Ideea acestui vehicul nou, hibrid, care utilizează energie ecologică, îmi aparţine. Este un vehicul între bicicletă şi semiscuter şi am vrut să arăt lumii ce se poate face cu energia solară. Am intrat acum trei zile în România, pe la Drobeta Turnu-Se­verin, apoi Craiova şi Piteşti. Parcurg zilnic 25-30 de kilometri, bateria se încarcă de la soare prin cele două panouri solare fotovoltaice, iar energia alimentează un motor electric. Când plouă, motorul foloseşte energie solară acumulată în bateria vehiculului", a declarat Florian Bai­lly.

La finalul întâlnirii, şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a spus că instituţia pe care o conduce va înfiinţa un club al bicicliştilor argeşeni, în care Florian Bailly va fi membru fondator, propunere acceptată de francez.

×
Subiecte în articol: observator