x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lellouche: România va plăti cu pierderea de fonduri europene neintegrarea ţiganilor

Lellouche: România va plăti cu pierderea de fonduri europene neintegrarea ţiganilor

06 Aug 2010   •   00:00
Lellouche: România va plăti cu pierderea de fonduri europene neintegrarea ţiganilor

Secretarul de stat francez Pierre Lellouche susţine că "nu mai suportă" să vadă ţigani cerşind pe străzile din Franţa, într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien. Oficialul francez a avertizat România că va plăti pentru neintegrarea ţiganilor cu pierderea fondurilor europene.



"Franţa nu intenţionează să primească 2,5 milioane de ţigani din România sau nouă milioane de ţigani europeni", a declarat Lellouche, întrebat despre presiunile exercitate de Paris asupra Bucureştiului.

"Nu mai suport să văd trafic cu oameni pe străzile noastre şi nici copii, bătrâni sau săraci forţaţi să cerşească sau să comită delicte", a adăugat oficialul francez care a mai precizat că reducerea
fondurilor europene după 2013 ar putea fi o metodă bună de a pune presiune asupra României, informează Deutsche Welle, citat de Antena3.

La începutul acestui an, Pierre Lellouche a vizitat România ca să pledeze pentru "o mobilizare" a celor două state în vederea controlului mai eficient al circulaţiei românilor de etnie romă între Franţa şi ţara lor de origine.

Săptămâna trecură, ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a declarat într-un interviu acordat postului de radio RTL, că ţiganii aflaţi în situaţie ilegală vor fi împiedicaţi să revină în Franţa prin prelevarea amprentelor digitale în momentul expulzării lor în România sau Bulgaria.

×
Subiecte în articol: observator