x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Voinea:” Creştere a impozitelor pe cote diferenţiate este mai acceptabilă din punct de vedere social”

Liviu Voinea:” Creştere a impozitelor pe cote diferenţiate este mai acceptabilă din punct de vedere social”

21 Mai 2010   •   00:00

Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA) crede că o creştere a impozitelor pe cote diferenţiate este mai acceptabilă din punct de vedere social şI mai uşor de aplicat. "E normal", a spus Voinea referitor la declaraţiile preşedintelui Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss Kahn.

"Se arată că măsurile (de tăiere cu 25% a salariilor şI cu 15% a pensiilor-nr) sunt luate de partea română şI nesolicitate de Fond. Se mai arată că părţii române îi lipseşte calculele economice solide. Va fi afectat consumul şI va scădea PIB-ul (produsul intern brut-nr). Vor declanşa un lanţ de reacţii care va afecta toată economia. Scăderile sunt ineficiente. Creşterea unor impozite e mai acceptabilă social, cel puţin pe cote diferenţiate. ŞI e mai uşor de implementat", a declarat pentru Jurnalul Naţional Liviu Voinea.

În declaraţiile lui Kahn răzbat asemănări izbitoare cu cele făcute de către Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, în toiul tratativelor cu delegaţia FMI. Berceanu cerea la începutul lunii mai impozite foarte mari "să geamă aştia cu Q7". "Când n-ai bani, te gândeşti şi la variantele astea. Faci tot felul de simulări. Ia dom'le, cum o fi dacă umblăm la cifrele astea?", se întreba retoric Berceanu pe 3 mai.

×
Subiecte în articol: observator