x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nici mort nu l-au căutat cum trebuie

Nici mort nu l-au căutat cum trebuie

de Adriana Oprea-Popescu    |    09 Sep 2009   •   00:00
Nici mort nu l-au căutat cum trebuie

Pe Costi Velcev IPJ Gorj l-a căutat viu trei săptămâni. După ce un cioban a dat de el întâmplător, poliţiştii i-au căutat resturile umane alte 23 de zile. Olga Velcev, mama băieţelului, a mers ieri la Rânca pentru a aprinde lumânări şi a dat de craniul copilului ei. Din întâmplare!



Olga Velcev, mama băieţelului de 7 ani dispărut pe 23 iulie a.c., a mers la Rânca, ca să aprindă câteva lumânări în locul unde a fost găsit Costi. Ea şi prietenul care o însoţea au fost duşi în zonă de şeful Postului de Poliţie din Novaci.

Femeia a îngenuncheat, doborâtă de durere, şi a început să plângă în hohote. "Pe o piatră se vedea un smoc de păr lipit, iar în apropiere erau doi dinţi mici", povesteşte prietenul. A lăsat-o să aprindă lumânările, iar el a mers un pic mai sus, înspre brăduţii de pe malul pârâului Dâlbanu. La circa 10 metri, a văzut lucind în soare ceva alb. S-a apropiat şi a încremenit de emoţie. "Era un craniu mic, de copil, chiar la rădăcina unui brăduţ mic. Era întreg, fără carne pe el. Avea doar maxilarul de sus", spune bărbatul.


POLIŢIST CHEMAT PRIN SEMNE
I-a făcut semn poliţistului să se apropie. Ca să n-o sperie pe femeia care plângea bărbatul povesteşte că l-a chemat pe poliţist înspre el, prin semne. "Duceam degetul la capul meu, apoi la gură, să se prindă şi să tacă, să nu mă întrebe nimic", spune bărbatul.

După ce poliţistul a văzut craniul, prietenul Olgăi Velcev i-a spus şi femeii, pe ocolite, de descoperirea făcută. "Mă gândeam că trebuie să ştie. Că dacă vede la televizor, nu crede. Că o să zică «noi am fost acolo şi n-am văzut nimic»", explică bărbatul.

Poliţistul care-i însoţea în zonă a sunat la IPJ Gorj, ca să cheme criminaliştii. Tot astăzi, Olga Velcev a obţinut de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci o copie a expertizei prin care INML stabileşte că fiul ei a murit, în prima noapte după dispariţie, de frig. Descoperirea craniului băieţelului schimbă însă datele problemei. Acum, e imperios necesară analizarea lui, pentru a se descoperi eventualele fracturi osoase, probe ale ipotezei că băieţelului ar fi putut deceda în urma unei lovituri (accidentale) la cap.


SUBIECT MULTIPLU
În viziunea IPJ Gorj, informaţia de mai sus sună altfel: "În ziua de 09.09.2009 la Parchetul de pe langă Judecătoria Novaci s-a prezentat mama minorului Velcev Constantin pentru a lua la cunoştinţă de stadiul cercetărilor în dosarul dispariţiei fiului său.

Conform dorinţei acesteia de a vedea locul în care au fost găsite resturile corpului uman, procurorul de caz a dispus ca aceasta să fie condusă la faţa locului de poliţişti. În timp ce aceasta se reculegea, aprinzând o lumânare la locul respectiv, persoana care o însoţea, împreună cu şeful Poliţiei oraşului Novaci s-au deplasat prin împrejurimi, prilej cu care au identificat o calotă craniană la rădăcina unui brăduţ, în iarbă. În acest moment, poliţiştii împreună cu reprezentantul Parchetului de pe langă Judecătoria Novaci continuă cercetarea la faţa locului. Fragmentul osos va fi înaintat la INML pentru a stabili dacă face parte din cadavrul victimei".

Pentru a deveni publică, informaţia a primit avizul comisarului şef Caragea Viorel şi a procurorului de caz, Gheorghe Roibu. O informaţie cu subiect multiplu, penibilă în încercarea de a manipula opinia publică. Nu e craniu, e calotă, găsită nu de prietenul mamei, ci de poliţistul, după care, probabil, se ţinea prietenul mamei.

"L-am întrebat", spune bărbatul, "cât de bine au căutat în zonă, dacă n-au găsit craniul, aflat aşa aproape. Polişistul mi-a zis că vulpile fură resturile de cadavru. «Bun, şi cine l-a adus înapoi?», l-am întrebat. «Probabil tot o vulpe», mi-a răspuns el. Una care se uită la ştirile tv şi urmăreşte cazul copilului, cred eu"....

×