x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Au spart geamul de la kilometraj şi au luat acele"

"Au spart geamul de la kilometraj şi au luat acele"

25 Noi 2009   •   00:00
"Au spart geamul de la kilometraj şi au luat acele"
Sursa foto: Gigi Ciuncanu/Mediafax

Şeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, care a fost implicat marţi într-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane şi rănirea a altor patru, conducea o maşină marca BMW, înmatriculată în Mehedinţi pe numele unui samsar de maşini.

Potrivit poliţiştilor, maşina condusă de Manţog, în care se afla singur, i-a tăiat calea unei ambulanţe în care se afla un pacient ce urma să fie transportat de la Spitalul Motru la cel din Târgu-Jiu, aparţinătorul acestuia, şoferul şi asistentul medical. Toţi au fost spitalizaţi de urgenţă. Pacientul a decedat la o oră după producerea accidentului, Ramona Oprea, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu, precizând că este posibil ca acesta să fi murit din cauza unui infarct de care era suspect încă de la Motru.

Conform directorului Spitalului Judeţean Gorj, Constantin Pălivan, viaţa lui Ionel Manţog se află în afara oricărui pericol, el fiind internat în Secţia de Chirurgie a Spitalului "Tudor Vladimirescu" Târgu-Jiu. Între timp a sosit şi necropsia pacientului decedat din ambulanţă, care susţine varianta medicului de la urgenţe. Conform acesteia, pacientul a decedat înainte ca Manţog să fi lovit ambulanţa, drept pentru care avocaţii politicianului vor merge pe varianta că decesul nu are legătură cu accidentul. La cerere, şi Ionel Manţog a fost dus la Spitalul Militar din Capitală.  


CIRCULA CU 200 KM/ORĂ

Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că vinovat de producerea accidentului de la Câlnic este democrat-liberalul Ionel Manţog, care circulau o viteză de aproape 200 km/h, deşi acul de la kilometraj a fost găsit la zero. Mai mulţi martori de la faţa locului au declarat jurnaliştilor că, imediat după producerea accidentului, au venit mai multe persoane din anturajul lui Manţog, au spart geamul de la vitezometru şi au pus acul la 0. "Eu nu sunt din zonă, drept pentru care nu cunosc cine este şoferul BMW-ului, dar ştiu că la nici 20 de minute după producerea accidentului la faţa locului au venit mai mulţi oameni ai PD-L-ului, pentru că i-am putut recunoaşte după materialele de propagandă din maşini. Au spart geamul de la kilometraj şi au luat acele", explică unul dintre martorii oculari. De fapt, acesta este exact şoferul care fusese depăşit de Ionel Manţog înainte de a lovi ambulanţa şi cel care l-a şi scos pe Manţog dintre fiarele contorsionate ale BMW-ului pe care-l conducea. "Viteza cu care circula BMW-ul va fi stabilită printr-o expertiză tehnică", a explicat purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, Daniel Tică. În mod paradoxal, şi numerele de înmatriculare ale maşinii conduse de Manţog au fost date jos de pe maşină, numai că ziariştii apucaseră să le fotografieze. Jurnaliştii au recunoscut la faţa locului pe deputaţii Cosmin Popescu,  Severus Militaru şi preşedintele organizaţiei de tineret a PD-L Gorj, Dan Gavrilescu.


AU ÎNCERCAT MĂSLUIREA PROBELOR!
Poliţiştii au început o anchetă coordonată de procurorul Cosmin Semenescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care urmează să verifice toate circumstanţele producerii accidentului şi modalitatea în care oamenii lui Manţog au încercat să şteargă probele. În prezent este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar apropiaţii lui Manţog este posibil să fie cercetaţi pentru distrugere de probe sau favorizarea infractorilor. Cert este că poliţiştii şi procurorul au audiat inclusiv martorii care vorbesc despre măsluirea probelor de la faţa locului.


NU E PRIMA ABATERE
Ionel Manţog a mai fost implicat în alte accidente de circulaţie şi a avut mai multe încălcări ale Legii circulaţiei. În 2007, IJP Gorj i-a suspendat lui Manţog dreptul de a mai conduce pentru trei luni, întrucât a fost prins cu o viteză de 121 de km/oră în localitate. Manţog a contestat în instanţă decizia şi a câştigat. La două luni după acest incident, Manţog a fost autorul unui accident de circulaţie petrecut în Mehedinţi, el fiind singurul accidentat. I-a fost reţinut permisul de foarte multe ori la două instanţe de judecată, respectiv Gorj şi Argeş, încă se judecă pentru recăpătarea dreptului de a conduce.



×
Subiecte în articol: observator accident manţog