x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri de securitate maximă pentru Traian Băsescu

Măsuri de securitate maximă pentru Traian Băsescu

de Adriana Duţulescu    |    26 Mai 2010   •   00:00

De teama grupului de pensionari care au venit ieri din Galaţi să protesteze la Palatul Parlamentului, la întâlniri cu grupurile parlamentare ale coaliţiei de guvernare, măsurile de pază au fost crescute până la exagerare.

Deşi nu era vorba decât despre un protest al unui grup de câteva zeci de pensionari, postaţi în Parcul Izvor, la intrările în Palatul Parlamentului au fost postate echipaje ale Poliţiei şi Jandarmilor, care verificau fiecare persoană şi maşină care dorea să pătrundă în curtea instituţiei. Mai mult decât atât, în jurul sălii unde a avut loc întâlnirea lui Traian Băsescu şi a parlamentarilor PDL, accesul a fost blocat de SPP, chiar şi după terminarea discuţiilor, sub motiv că "domnul preşedinte mai zăboveşte în zonă".

Nici chiar la toaletele din zonă nu a fost permis accesul, acestea fiind de asemenea păzite. În plus, măsurile de securitate au fost sporite şi cu ajutorul aparaturii de bruiaj a Parlamentului, care a funcţionat în perioada şedinţei, astfel încât "sursele" din sală să nu poată comunica telefonic cu presa şi nici să nu poată fi realizate înregistrări audio ale discuţiilor, cum s-a întâmplat la şedinţa anterioară a şefului statului cu parlamentarii din arcul guvernamental.

Discuţiile cu parlamentarii PDL au durat mai bine de două ore, fiind de faţă şi miniştrii Cabinetului Boc. Ocazie pentru ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, să anunţe că guvernul a pregătit pentru presă o surpriză neplăcută, prin creşterea impozitului pe drepturile de autor la 16%. "Intrăm în normalitate", le-a spus Vlădescu ziariştilor, după şedinţa cu Traian Băsescu. Guvernul va amâna câteva zile asumarea răspunderii pentru măsurile bugetare, cel mai probabil acest lucru urmând să se întâmple săptămâna viitoare.

"Două lucruri sunt certe: în primul rând trebuie adoptată în Guvern scrisoarea de intenţie către FMI şi după aceea urmează asumarea răspunderii pe un proiect de lege, nu pe ordonanţă de urgenţă", a precizat premierul Emil Boc. Întrebat de ziarişti când îşi va asuma răspunderea Guvernul în Parlament, Boc a răspuns: "Veţi afla graficul pe care Guvernul îl va prezenta".

×
Subiecte în articol: observator