x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Melania Mandas Vergu, demisă din funcţia de consilier

Melania Mandas Vergu, demisă din funcţia de consilier

03 Iun 2010   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a semnat ordinul de demitere din funcţie al consilierului Melania Mandas-Vergu. Aceasta ocupa funcţia de consilier personal şi purtător de cuvânt al ministrului Educaţiei.

Decizia ministrului vine în urma scandalului în care este implicată Melania Vergu. Consilierul ministrului Daniel Funeriu a cerut mai multor universităţi din ţară date despre practica studenţilor. Informaţiile îi foloseau însă şi pentru baza de date a firmei sale, care derulează un contract cu fonduri europene în acest domeniu. A fost acuzată că face abuz în serviciu şi se află în incompatibilitate, chiar de directorul autorităţii care gestionează fondurile europene.

Melania Vergu precizase anterior că va da în judecată televiziunile şi jurnalele care au relatat despre cazul său, acuzându-le de calomnie, denigrare şi prejudiciu de imagine. "Resping orice acuzaţie adusă de aceşti jurnalişti. Nu am încălcat nicio lege. Rămân în minister, nu pentru că ţin la scaun, ci pentru a dovedi tuturor că am dreptate", a afirmat Melania Vergu.

×
Subiecte în articol: observator