x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Milanezii vor construi un zid pentru a stopa „invazia” ţiganilor români

Milanezii vor construi un zid pentru a stopa „invazia” ţiganilor români

09 Iun 2010   •   00:00
Milanezii vor construi un zid pentru a stopa „invazia” ţiganilor români

Un zid de beton cu lungimea de 400 de metri şi înălţimea de trei metri va fi construit la periferia oraşului italian Milano pentru a-i ţine departe pe ţiganii români care trăiesc în zonă. "Situaţia era inadmisibilă. Cetăţenii au cerut acest lucru", a declarat Giorgio Oldrini. rimarul localităţii Sesto San Giovanni.



"În primul rând, nu este un zid, ci are rolul închiderii zonei", a spus Giorgio Oldrini. Opoziţia de dreapta criticase întârzierile Primăriei în demersurile de reglementare a statutului zonei ocupate abuziv de ţigani, informează ziarul Il Messaggero, citat de Mediafax.

Ieri dimineaţă, primarul a decis începerea lucrărilor la bariera de beton armat care va avea o lungime de 400 de metri şi o înălţime de trei metri. Zidul va fi ridicat pentru împrejmurirea unei foste zone industriale situată între autostradă şi calea ferată, la periferia nord-vestică a oraşului Milano.

Săptămânal, forţele de ordine descind în această zonă pentru evacuarea ţiganilor instalaţi abuziv, însă aceştia revin de fiecare dată. "În acest context a fost luată decizia construirii zidului, hotărâre acceptată de prefect. Situaţia era inadmisibilă. Cetăţenii au cerut acest lucru", se apără primarul Giorgio Oldrini.

Tot ieri dimineaţă, înainte de începerea lucrărilor, au fost evacuaţi, probabil pentru ultima dată, aproximativ 40 de ţigani români.

Sursa foto: www.ilmessaggero.it

×
Subiecte în articol: observator