x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militarii au ieşit în stradă

Militarii au ieşit în stradă

de Carmen Vintila    |    Mara Raducanu    |    25 Oct 2010   •   00:00
Militarii au ieşit în stradă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

De Ziua Armatei Române, câteva mii de militari în rezervă au protestat ieri în apropierea Cotroceniului, nemul­ţu­miţi de scăderea pensiilor. „Ieşi afară, javră ordinară!" au auzit iar zidurile palatului, protestatarii dând foc pancartelor cu portretele preşe­din­telui Traian Băsescu şi ministrului Apărării, Gabriel Oprea.



Repre­zentanţii Sindicatului Cadrelor Mi­litare Disponibilizate (SCMD) au depus o coroană mortuară dedicată actualului regim lângă o groapă aflată pe terenul viran din spatele Palatului Cotroceni, unde sindicaliştii au pri­mit autorizaţie de protest. În groapă au fost aruncate nu numai pancartele aprinse, ci şi un ceas oferit de Băsescu în 2006 în Afganistan. „Arde şobolanul!", „Miroase a păr de javră!" şi „Miroase a şorici!", au mai strigat mili­tarii după ce au dat foc unui chi­piu de marinar. „Dormi în continua­re!", „Ţi-am îndatorat şi stră-străne­poţii", „Piticu' şi cu Chioru au furat poporu'", „Armata şi poporul îl dăm jos pe Chioru'", „Hoţii", „Nesimţiţii!", au mai scandat militarii.

Dan Valentin Fătuloiu, secretarul de stat în MAI, pare să-şi fi învăţat lecţia şi preventiv a venit la protestul militarilor. Fătuloiu nu a vrut să dea nici o declaraţie, ci s-a plimbat de-a lungul trotuarului unde erau desfăşuraţi jandarmii. Sosirea secretarului de stat a fost semnalată mulţimii de preşedintele SCMD, Mircea Dogaru, care rostea un discurs şi care a declarat că prezenţa lui Fătuloiu la miting arată că are suflet de militar şi este cu sufletul alături de cei care protestează. Pro­teste similare celor de la Co­tro­ceni au mai au avut loc la prefecturile Suceava, Bistriţa, Cluj, Alba şi Timiş. „Un premier ce nu gândeşte pensiile ni le ciunteşte", „Boc şi Oprea, jos labele de pe pensiile noastre", au strigat şi cei aproximativ 100 de militari care au pichetat Prefectura Timiş.



×
Subiecte în articol: observator