x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Mediului reia procedura de autorizare pentru investiţia de la Roşia Montană

Ministerul Mediului reia procedura de autorizare pentru investiţia de la Roşia Montană

21 Iun 2010   •   00:00

Ministerul Mediului şi Pădurilor reia procedura de autorizare pentru investiţia de la Roşia Montană, a anunţat, luni, ministrul Laszlo Borbely.

"Investitorul a prezentat un nou certificat de urbanism, noi am avut câteva întrebări în legătură cu acesta, le-am transmis şi aşteptăm răspunsurile. Cel mai probabil, săptămâna următoare se va întruni Comitetul de Analiză Tehnică (CAT), care va vedea care sunt paşii următori. Cel mai probabil se va decide reluarea procedurii de autorizare, cu tot ce presupune aceasta", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul a explicat că reluarea procedurii de autorizare este rezultatul faptului că reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation au obţinut un nou certificat de urbanism, diferit faţă de cel anulat de instanţă în 2007 şi faţă de cel suspendat tot de instanţă în urma acţiunii Ministerului Mediului din timpul mandatului lui Korodi Attila.

"Avem acum un al treilea certificat de urbanism, care are unii parametri modificaţi faţă de celelalte două, care erau identice, aceasta fiind şi raţiunea pentru care al doilea a fost suspendat după anularea primului", a mai spus Borbely.


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă