x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Economiei şi-a luat consilieri prieteni şi rude

Ministrul Economiei şi-a luat consilieri prieteni şi rude

de Dan Tomozei    |    12 Oct 2010   •   00:00
Ministrul Economiei şi-a luat consilieri prieteni şi rude

Responsabil cu imaginea şi comunicarea în minister va fi Florin Staicu, nepotul lui Ariton.



Ministrul Economiei, Ion Ariton, şi-a definitivat echipa de consilieri cu care va lucra în perioada ur­mă­toa­re. Alături de el, ministrul şi-a adus de la Sibiu trei prieteni şi colegi de partid: Romeo Medan, Virgil Orlandea şi pe jurnalistul Florin Staicu cu care se află în relaţie de rudenie.

Singurul cu experienţă la nivel ministerial, Romeo Medan, a fost până de curând consilier în cadrul Ministerului Comunicaţiilor. În această calitate, Medan a primit o casă în Bucureşti din partea RAPPS, pentru care plăteşte o chirie lunară de 177,02 lei. Din februarie 2009, Medan este membru în consiliile de administraţie ale Romtelecom, Socie­ta­tea Naţională de Radio­co­mu­ni­caţii şi Poşta Română.

Al doilea consilier al ministrului Economiei este Virgil Orlandea, cunoscut la Sibiu drept pictorul de biserici şi omul lui Gigi Becali. Până la intrarea în PDL (2009), Orlandea a fost liderul organizaţiei judeţene PNG Sibiu, însă după înfrângerile succesive la alegerile locale şi parlamentare din 2008 a schimbat echipa. Ca o curiozitate, pasenţele pentru politică l-au purtat pe Orlandea şi în echipa de campanie a lui Sorin Oprescu. Chemat la Bucureşti în echipa lui Ion Ariton, Orlandea a de­clarat pentru publicaţia sibiană Turnul Sfatului că "mă ocup deocamdată cu de toate, în urma definitivării echipei voi avea un domeniu, până atunci mă ocup de ce este nevoie". Al treilea consilier şi cel care se va ocupa de imaginea şi comunicarea în Ministerul Economiei este Florin Staicu, jurnalist la cotidianul Tribuna din Sibiu, unde ocupă poziţia de director editorial. Ministrul şi jurna­listul Staicu sunt în cele mai bune relaţii de când lumea dat fiind că sunt şi rude, Ariton fiindu-i unchi din par­tea mamei. Lipsit de experienţă jurna­listică la nivel naţional, Florin Staicu a fost reporter la televiziunea locală CRD Sibiu, la Radio Activ Sibiu, iar din 2001 este angajat al cotidianului Tribuna Sibiu. "Am acceptat propunerea, pentru că sunt prieten foarte bun de foarte multă vreme cu Ion Ariton. Prietenul la nevoie se cunoaşte, acesta este singurul motiv pentru care am acceptat postul de consilier al ministrului Economiei. Sunt aici pentru o perioadă determinată, pentru a îmbunătăţi comunicarea în minister", a declarat Staicu.

Contactat telefonic pentru a confirma alegerea consilierilor personali, ministrul Economiei, Ion Ariton ne-a declarat: "Am rugămintea de a mă suna pe sfârşit de săptămână când ajung la Sibiu, nu vreau să comentez această situaţie. Florin este la mine în birou şi discutăm, da, este la mine în birou".

×
Subiecte în articol: observator