x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O familie britanică şi-a găsit casa ocupată de români!

O familie britanică şi-a găsit casa ocupată de români!

13 Ian 2010   •   00:00
O familie britanică şi-a găsit casa ocupată de români!

O familie britanică din Londra trăieşte clipe de coşmar după ce, mutându-se pentru o perioadă din casa în care locuiau, pentru renovare, şi-au găsit proprietatea ocupată de un grup de români care s-a instalat în casă în perioada Crăciunului. Oaspeţii nedoriţi au schimbat încuietorile la casă şi şi-au mutat înăuntru mobila.



Familia Mosedale se mutase temporar din casa lor situată în suburbia Tottenham, din nordul Londrei, în iulie 2007, pentru a efectua renovări, închiriind o altă proprietate şi vizitând regulat casa în valoare de 285.000 lire sterline pentru a vedea progresele.

După ce a petrecut sărbătorile de iarnă vizitându-şi rudele din Essex, familia cu trei copii s-a întors la Londra pe 3 ianuarie şi a constat că mai multe persoane se instalaseră în casa din Tottenham, informează Daily Mail.

'Am chemat poliţia imediat ce am aflat, însă un ofiţer de poliţie mi-a sugerat că sunt rasist atunci când am întrebat dacă sunt români şi dacă au dreptul legal de a sta în Marea Britanie', se plânge Julian Mosedale, îngrijorat că evacuarea românilor i-ar epuiza economiile, în condiţiile în care familia sa intenţiona să se mute înapoi în casa din Tottenham în luna martie.

'În acest moment sunt cel puţin patru femei, patru copii şi un bărbat care trăiesc în casa noastră, însă vecinii susţin că au văzut mulţi oameni intrând şi ieşind', adaugă el.

Cu o zi în urmă, familia a obţinut un ordin judecătoresc care le acorda ocupanţilor ilegali 24 de ore pentru a părăsi locuinţa, până miercuri la ora 14.15.

Potrivit Daily Mail, citat de Agerpres, în casă stau două surori, Mihaela şi Luminiţa Văduva, cu cei şapte copii ai lor. Vorbind o engleză stâlcită, Luminiţa a declarat: 'Nu înţeleg problema. Am plătit pentru această casă. Dacă ne mută, copiii mei nu vor mai avea locuinţă.'

'Suntem din România, nu avem bani pentru o altă casă', a adăugat ea arătând un contract de închiriere, fără a putea da însă un număr de contact al persoanei de la care l-a închiriat sau a preciza când s-au mutat. (V.A.)

Sursa foto: dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: observator