x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava

Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava

31 Mar 2010   •   00:00
Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Senatorul Cătălin Voicu a fost internat, aseară, în jurul orei 23:00, la Spitalul Penitenciar Jilava, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Avocatul senatorului a declarat că Voicu a avut probleme cu creşterea tensiunii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, tot ieri, ca senatorul să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.



Hotărârea a fost pronunţată de un magistrat asistent al instanţei supreme în şedinţă publică, la câteva ore după încheierea audierilor în cazul cererii de arestare a lui Voicu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cerere care a fost înaintată instanţei în 26 martie.

În referatul de arestare, procurorii au susţinut că senatorul reprezintă un pericol public şi că în libertate s-ar putea sustrage anchetei.


Voicu a ajuns în arest
Senatorul Cătălin Voicu s-a grăbit să ajungă la Direcţia Cercetări Penale, după ce a trecut mai întâi pe acasă, pentru a-şi lua, aşa cum a declarat, toate cele necesare în "campanie", având pregătire militară. "Am luat la mine exact ce-mi luam în urmă cu 24 de ani când făceam şcoala militară de ofiţeri activi şi când plecat în câte o campanie. Obiecte de igienă, lenjerie intimă", a declarat senatorul, adăugând că nu se teme de nimic. "Un om responsabil, un bărbat responsabil nu are de ce să se teamă. Nu mă tem pentru că ştiu exact ce am făcut", a spus Voicu, la plecarea spre Direcţia Cercetări Penale.

INTERCEPTĂRI.
Cătălin Voicu a refuzat să comenteze decizia instanţei supreme, dar a spus despre dosarul său instrumentat de procurorii DNA că este bazat integral pe interceptări. "Interceptările sunt în interpretarea procurorilor regina probelor din acest dosar, la fel cum în anii '50 era denunţul", a comentat senatorul. Cătălin Voicu a declarat jurnaliştilor că se va ocupa de pregătirea sa fizică în perioada încarcărării şi în nici un caz nu se va apuca de citit, pentru că "nu e timp de aşa ceva acolo". Decizia magistraţilor instanţei supreme va fi atacată cu recurs chiar în termen de cinci zile de la pronunţare. Unul dintre avocaţii care l-au apărat astăzi pe senator la instanţa supremă a declarat, după decizia de arestare preventivă a senatorului, că apărarea va face uz de toate căile de atac posibile şi miercuri va trimite la ICCJ recursul la hotărâre. "În opinia apărării, domnul Cătălin Voicu putea fi cercetat în stare de libertate. Nu există motive şi temeiuri juridice care să conducă la arestarea acestuia", a declarat avocatul Mihai Dinu.

×
Subiecte în articol: observator