x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Pitzi" de la Apărare a plecat pe şest din minister

"Pitzi" de la Apărare a plecat pe şest din minister

de Oana Dobre    |    14 Iul 2010   •   00:00
"Pitzi" de la Apărare a plecat pe şest din minister
5817-126433-untitled1.jpgDemisie pe muteşte la MApN: Controversatul secretar de stat Georgia Gabriela Voicu, celebră pentru CV-ul gol care nu a împiedicat-o să devină şef la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi pentru maşina Aston Martin trecută într-o declaraţie de avere în care nu apare nici o sursă de venit, a părăsit Ministerul Apărării fără ca nimeni să anunţe oficial această decizie.

Demisia, înregistrată încă din data de 25 iunie, nu a făcut obiectul niciunui comunicat de presă sau declaraţie oficială, în condiţiile în care de la Biroul de presă al MApN pleacă zilnic către ziarişti cel puţin trei informări publice.  

Plecarea Georgiei Voicu de la minister a fost dezvăluită la televizor, de către un oficial PD-L fără nici o legătură cu domeniul Apărării, Mircea Toader, liderul grupului democrat-liberal din Camera Deputaţilor. "Vreau să vă dau o informaţie. Doamna Voicu nu mai este la acea agenţie de două săptămâni. Şi-a dat demisia, nu mai este, nu mai are importanţă cum", a spus Voicu, la emisiunea "Realitatea te priveşte", difuzată de Realitatea Tv.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Constantin Spânu, a confirmat pentru "Jurnalul Naţional" informaţia. El nu a explicat, însă, de ce ministerul a trecut sub tăcere demisia Georgiei Voicu. Şeful biroul de presă al MapN, Tiberiu Frăţilă, a promis, însă, că în cursul zilei de azi presa va primi şi un comunicat pe această temă. Pe site-ul ONCE a apărut, în schimb, numele succesorului la funcţia de director: colonelul doctor Marian Chiriac Popescu, a cărui numire este datată 25 iunie 2010.

Georgia Gabriela Voicu a fost numită şef al oficiului în februarie 2010, prin ordin direct al ministrului, calitatea sa fiind de personal civil contractual. În declaraţia sa de avere apăreau două automobile de lux (un Aston Martin şi un BMW), iar împreună cu familia patru apartamente şi două case de locuit. În plus, Georgia Voicu este şi posesoarea unor bijuterii cu valoarea estimată la 30.000 de euro. În schimb, la rubrica "venituri obţinute în anul anterior", şefa Oficiului pentru Cultul Eroilor nu menţionase nimic. Ea nu şi-a făcut publică nici declaraţia de interese, însă, din datele de la Registrul Comerţului reiese că este asociată în firma Regent Security Prahova SRL, împreună cu Norocel Anastasescu, un apropiat al ministrului Apărării şi al PD-L.

Potrivit dezvăluirilor din presă, firma respectivă a beneficiat în doar un an şi jumătate de 39 de contracte cu 35 de instituţii ale statului: cu Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, inspectorate teritoriale de muncă, spitale, direcţii vamale, muzee, teatre şi chiar grădini zoologice. Potrivit CV-ului furnizat de minister, Georgia Gabriela Voicu, în vârstă de 29 de ani, are ca unică pregătire profesională absolvirea facultăţii de limbi străine de la Universitatea Spiru Haret.

×
Subiecte în articol: observator