x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploaie torenţială în Constanţa, circulaţia feroviară pe ruta Constanţa-Mangalia a fost perturbată

Ploaie torenţială în Constanţa, circulaţia feroviară pe ruta Constanţa-Mangalia a fost perturbată

09 Iul 2010   •   00:00

Trei trenuri care circulă pe ruta Constanţa – Mangalia au întârzieri de zeci de minute după ce un copac a căzut, joi seară, peste calea ferată şi a blocat un fir de circulaţie, iar circulaţia rutieră în municipiul Constanţa a fost afectată de o ploaie torenţială, transmite corespondentul Mediafax.



Directorul CFR Infrastructură din cadrul Regionalei CFR Constanţa Dorin Maer a precizat că un copac a căzut şi a blocat un fir de circulaţie între Constanţa şi Agigea, iar acest fapt a dus la perturbarea programului a trei trenuri. El a spus că trenurile sunt redirecţionate spre linia liberă, dar ajung la destinaţie cu întârzieri de zeci de minute.

Maer a mai spus că, la această oră, se acţionează pentru tăierea copacului şi speră ca linia de cale ferată blocată în prezent să fie redată circulaţiei în cel mai scurt timp posibil.

Mai multe străzi şi gospodării din municipiul Constanţa au fost inundate în urma unei ploi torenţiale care a căzut peste oraş aproape o oră, joi seară, iar circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate timp de mai multe zeci de minute.
Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, la dispeceratul societăţii s-au primit peste 80 de reclamaţii venite de la diferiţi abonaţi din municipiul Constanţa.

În unele locuri, apa a ajuns şi la peste 50 de centimetri înălţime. De asemenea, din cauza volumului mare de precipitaţii căzute într-un timp foarte scurt, presiunea apelor ajunse în sistemul de canalizare a ridicat capacele de canalizare de la nivelul căminelor de preluare. Intervenţiile au vizat deblocarea grătarelor pluviale stradale, din zonele amintite mai sus, de diverse reziduuri şi resturi menajere, antrenate de apele pluviale, dar şi scoaterea apelor din mai multe subsoluri de bloc inundate.

Totodată, circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate în mai multe zone din municipiul Constanţa din cauza ploii torenţiale. Potrivit reprezentanţilor SPR Constanţa, circulaţia pe unele străzi a fost blocată complet din cauza apei timp de zeci de minute, iar o altă arteră a fost blocată după ce un copac a căzut pe partea carosabilă. În prezent, după oprirea ploii şi retragerea apelor de pe străzi, circulaţia rutieră începe să revină la normal.

De asemenea, în aproximativ 75 de minute la ISU Dobrogea au fost primite peste 130 de apeluri de la constănţeni cărora apa le intrase în gospodării.  În prezent, 15 echipaje, însumând 100 de cadre mlitare, intervin pentru evacuarea apei din gospodarii (beciuri, case, subsoluri).

×
Subiecte în articol: observator