x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia Rutieră Constanţa, lovită de corupţie

Poliţia Rutieră Constanţa, lovită de corupţie

de Violeta Fotache    |    26 Iun 2009   •   00:00

După un filaj de cinci luni, autorităţile judiciare au făcut ieri percheziţii la domiciliile a 39 de poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa, suspectaţi de corupţie.



Cei 39 de agenţi de poliţie şi patru civili sunt suspectaţi de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, după ce aceştia ar fi cerut bani unor şoferi pentru a nu-i sancţiona. Ofiţeri ai DGA, procurori ai Parchetului Tribunalului Constanţa, însoţiţi de o sută de jandarmi şi sprijiniţi de serviciul secret al Ministerului de Interne, au declanşat ieri-dimineaţă, la ora 6:00, percheziţii simultane la domiciliile celor 39 de poliţişti şi patru civili, precum şi la sediul Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Constanţa.

Anchetatorii au ridicat de la sediul SPR o serie de documente şi au sigilat mai multe calculatoare. Audierile-maraton s-au ţinut la Parchetul Tribunalului Constanţa. Conform şefului acestui Parchet, prim-procurorul Adina Florea, până la închiderea ediţiei, un singur poliţist a fost reţinut pentru 24 de ore, altul fiind lăsat să plece din lipsă de probe suficiente. SPR Constanţa are 137 de angajaţi, din care 120 sunt agenţi, iar cinci sunt angajaţi civili.

Activitatea cu publicul nu a fost perturbată ieri, potrivit şefului acestui Serviciu, comisarul-şef Constantin Dancu, fiind rechemaţi din concediu cinci agenţi.

×
Subiecte în articol: observator