x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prime pentru minerii aflaţi în şomaj tehnic de la ministrul Videanu

Prime pentru minerii aflaţi în şomaj tehnic de la ministrul Videanu

de Gabriela Mladin    |    05 Aug 2010   •   00:00
Prime pentru minerii aflaţi în şomaj tehnic de la ministrul Videanu
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Minerii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi angajaţii Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari vor primi şi în acest an prime în tichete-cadou a căror valoare este de 600 de lei. Ocazia a fost imediat găsită: de Ziua Minerului, marcată la 20 august. Asta după ce cu doar două săptămâni în urmă au mai încasat şi prime de Ziua Energeticianului.

De la începutul anului şi până în prezent, angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi cei ai Complexurilor Energetice s-au aflat în şomaj tehnic sau în concedii de odihnă forţat. De fiecare dată argumentul conducerilor entităţilor economice a fost lipsa cererilor de cărbune. Cu stocurile pline, Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu (foto), în subordinea căruia se află unităţile, a decis să trimită oamenii acasă şi să-i plătească cu 75% din salariu. Se plâng de lipsa fondurilor, nu însă şi atunci când este vorba despre acordarea primelor şi bonificaţiilor.

La 20 august, Ziua Minerului, angajaţii de la SNLO primesc tichete-cadou în valoare de 600 de lei, iar angajaţii de la Complexul Turceni - prime în bani de aceeaşi valoare. Cei de la Complexul Rovinari vor primi doar 300 de lei, însă cu doar două săptămâni în urmă, de Ziua Energeticianului, toţi angajaţii de la complexuri au primit alte prime în valoare de 600 sau 300 de lei. În plus, salariaţii SNLO, aproape 8.000, şi ai Complexului Energetic Rovinari, 2.400, vor avea parte şi de o masă festivă, în timp ce la Turceni cei 1.800 de angajaţi se vor bucura şi de o zi liberă. Şi pentru că este totuşi criză financiară, conducerea SNLO a comunicat faptul că masa festivă a minerilor va fi una fără fast. O dată cu vestea acordării primelor, prevăzute în contractul colectiv de muncă, minerii de la SNLO au aflat şi că vor intra din nou în şomaj tehnic pentru alte două săptămâni.

×
Subiecte în articol: observator