x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prostituatele românce din Irlanda lucrează fără prezervative, din cauza crizei

Prostituatele românce din Irlanda lucrează fără prezervative, din cauza crizei

24 Aug 2010   •   00:00

Cererea faţă de serviciile prostituatelor din Irlanda, între care şi românce, nu a scăzut în timpul recesiuni, dar proxeneţii le obligă să îşi asume mai multe riscuri pentru a câştiga bani, potrivit unei organizaţii care se ocupă de prostituate, citată de Irish Times.



Atât prostituatele de pe stradă, cât şi cele din bordeluri sunt obligate să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţi care refuză să utilizeze prezervative, iar nivelul abuzurilor fizice şi emoţionale a crescut, a declarat Sarah Benson, directoarea organizaţiei Ruhana.

"În 2009, femeile au raportat niveluri îngrijorătore ale abuzurilor sexuale, fizice şi emoţionale . Raportarea de violuri şi agresiuni sexuale a fost aproape universală. Femeile au raportat că au fost lovite peste faţă, în stomac, împinse pe scări, bătute pentru că au refuzat să facă sex cu bărbaţi, sechestrate, înfometate, arse, muşcate", a declarat Benson, după publicarea raportului anual al organizaţiei. Numărul beneficiarelor organizaţiei a crescut cu 20 la sută în 2009. Ruhana oferă consiliere, cazare, educaţie şi servicii unui număr de 196 de femei, notează Mediafax.

Organizaţia estimează că 66 dintre aceste femei au făcut obiectul traficului de fiinţe umane, iar două dintre persoanele asistate erau copii la data când au fost aduse ilegal în Irlanda. Jumătate dintre cele 26 de femei aduse ilegal în această ţară, anul trecut, provin din Nigeria, majoritatea având vârsta de aproximativ 20 de ani şi lucrând în zona capitalei, Dublin. Celelalte femei au fost aduse ilegal din România, Kenya, Somalia şi Slovacia.

Consiliul irlandez pentru Imigranţi estimează că, în domeniul prostituţiei lucrează, în mod constant, aproximativ 1.000 de femei. Benson a declarat că această cifră reprezintă, probabil doar vârful aisbergului. De asemenea, ea a făcut apel la declanşarea unei campanii împotriva celor care surprinşi plătind pentru serviciile prostituatelor, cerând ca numele acestora să fie făcute publice.

×
Subiecte în articol: observator