x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puiu Popoviciu, reţinut la DNA

Puiu Popoviciu, reţinut la DNA

de Valentin Zaschievici    |    25 Mar 2009   •   00:00

Faţa nevăzută a desfiinţării Direcţiei de Protecţiei a Internelor şi a anchetării la DNA a şefilor instituţiei este rămuroasă şi atinge vârfuri ale business-ului românesc.



Noul şef al DGIPI Cornel Şerban a fost reţinut marţi noapte de procurorii DNA sub acuzaţiile de favorizare a infractorului, folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Petru Pitcovici, şeful Diviziei de Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie, a fost de asemenea reţinut sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

DNA a informat că mandate de reţinere pentru 24 de ore au mai primit Alecu Ion Nicolae, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, sub acuzaţia de  abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, şi omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unor surse judiciare Puiu Popoviciu nu a mai fost adus în această dimineaţă la DNA, urmând a fi aduşi din arest pentru audieri doar Cornel Şerban şi Petru Petcovici.

Până la ora transmiterii acestei ştiri sursele citate informau despre posibilitatea ca  procurorii anticorupţie să ceara astazi instanţei de judecată arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru Cornel Şerban şi Petru Percovici.



Potrivit surselor noastre, istoria care a reunit la Parchet personaje atât de diferite, ar fi următoarea:
Pe numele dezvoltatorului imobiliar Puiu Popoviciu şi al rectorului Nicolae Alecu ar exista, de mai bine de un an, un dosar penal referitor la transferul unui teren al Academiei de Ştiinţe Agricole către Popoviciu, în scopul ridicării unui turn.

Dosarul s-ar fi aflat o perioadă în studiul unui anchetator. Recent, anchetatorul s-ar fi autodenunţat, confesându-se procurorilor DNA că poliţiştii Corneliu Şerban şi Petru Pitcovici ar fi exercitat presiuni asupra sa, în scopul închiderii dosarului cu rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale.

Alături de mega-afaceristul Popoviciu, de şeful DGIPI, de rectorul de la Agronomie şi de şeful Direcţiei Operaţii a DGIPI, în anchetă au intrat ieri un apropiat al lui Popoviciu pe nume Ciocoiu şi un poliţist pe nume Găman, şoferul proaspăt-numitului şef al DGIPI.

×
Subiecte în articol: observator puiu popoviciu popoviciu