x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revolta "caşchetelor" în faţa Cotroceniului

Revolta "caşchetelor" în faţa Cotroceniului

de Mara Raducanu    |    Diana Scarlat    |    24 Sep 2010   •   00:00
Revolta "caşchetelor" în faţa Cotroceniului
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

"Băsescu, la puşcărie! Băsescu la puşcărie"! Guvernanţii, traşi pe dreapta de oamenii legii!!!!



Înalţi, scunzi, cu burtă sau mai slăbuţi - fiecare după cum supravieţuieşte în vremurile astea de restrişte-  peste 6000 de poliţişti din întreaga ţară au făcut astăzi unul dintre cel mai reuşite mitinguri de până acum.  

S-au mişcat şi s-au mobilizat bine... Au trecut peste ameninţările care le-au fost servite  şi şi-au cerut cu stoicism drepturile. Cu antrenament "de teren" oamenii legii  din întreaga ţară au plecat dinspre Piaţa Victoriei, acolo unde au ajuns la primele ore ale dimineţii, spre Palatul Cotroceni pentru a-l "sancţiona" pe însuşi Preşedintele Băsescu. "Haideţi fraţilor, să-l scoatem afară pe Băsescu. Să-i spunem şi lui cât de bine trăim noi!".

L-au fluierat, şi-au aruncat în semn de protest "caşchetele", i-au dedicat ceva versuri şi l-au trimis în  ritmuri de muzică "la Puşcarie", anunţându-l că "Poliţia a venit la uşa lui"!  Ca de obicei, ocupat să rezolve problemele ţării, Traian Băsescu nu a "onorat" invitaţia oamenilor legii, revendicările protestatarilor fiind primite de către consilierul de stat Gabriel Pişcociu.

"La Cotroceni cântă Cucuveaua , Băsescu şi ai lui şi-au găsit beleaua"
S-a fluierat cât pentru un an întreg... Nu, nu împotriva regulilor de circulaţie încălcate de către şoferii sau  de către pietonii neatenţi. Nici măcar nu s-au dat amenzi de circulaţie...Dimpotrivă. Cei fluieraţi şi amendaţi chiar de către oamenii legii au fost guvernanţii. "La puşcărie!" , "Jos Băsescu", "Ieşi afară jigodie ordinară", "Demisia", "La Cotroceni cântă Cucuveaua , Băsescu şi ai lui şi-au găsit beleaua", "Noi suntem în slujba cetăţeanului, dar guvernanţii ne fură drepturile" - au fost lozincile strigate de poliţiştii protestatari şi cei solidari lor.
"Ştie cineva cum trăim noi? Nu! Însă, ni se cere performanţă, să alergăm după infractori şi să apărăm cetăţeanul. Asta facem, dar hoţia guvernanţilor ne-a adus la disperare. Ce o să ne mai ia?", au protestat oamenii legii.


Blaga: "Cei care au organizat marşul vor plăti în faţa legii!"
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat  la Târgu Mureş, că poliţiştii care au participat la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal." Ei aveau de respectat nişte reguli. Este prima manfestaţie la care se încalcă aceste reguli. Nu este nicio problemă, cei care au organizat marşul vor fi traşi la răspundere în faţa legii. Bossul de la Interne a declarata că  vrea să le spună poliţiştilor care au ieşit în stradă nemulţumiţi de diminuarea cu 25% a salariilor, că salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici. "Salariile în Poliţie nu sunt mari, dar compartiv cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici. Discutăm de venituri, nu de salarii. Eu îi rog să îşi facă datoria şi să îşi aducă aminte că anul trecut nu au avut plătit niciun drept şi am reuşit cu eforturi foarte mari ca să le plătesc drepturile de chirie pe care domnul Nica nu le plătise, al 13-lea salariu, drepturile de echipament, toate am reuşit să le plătesc".

×
Subiecte în articol: observator