x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoluţia bunicilor: Jos Băsescu!

Revoluţia bunicilor: Jos Băsescu!

13 Mai 2010   •   00:00
Revoluţia bunicilor: Jos Băsescu!

E prima dată în istoria recentă a României când preşedintele şi guvernanţii taie pensiile cu 15% în numele unui viitor iluzoriu. Nici măcar comuniştii, în timpul curbelor de sacrificiu pentru plata datoriei externe, nu şi-au permis să taie din banii pensionarilor. E prima dată când un guvern vrea să umple găurile lăsate de finanţarea clientelei politice cu banii de lapte praf şi pamperşi, cu ajutoarele pentru persoanele cu handicap, cu bani de la şomeri, disponibilizaţi, veterani, invalizi şi văduve de război, de la foştii deţinuţi politici. Este pentru prima dată când preşedintele şi guvernanţii taie 25% din salariile angajaţilor de la stat.

Ajunşi la limita puterilor şi umilinţei, bătrânii ies în stradă şi se luptă cu forţele de ordine

Este prima dată când un partid - PDL - şi un preşedinte - Traian Băsescu - au venit la Putere scandând "Să trăiţi bine!". Este prima dată când un partid câştigă electoratul promiţând tăierea a 100 de taxe, în timp ce, în fapt, au fost introduse taxe şi suprataxe, propagandistic numite de solidaritate. Este pentru prima dată când dreptul de proprietate este pedepsit cu supraimpozitări, iar munca de creaţie terfelită prin procente umilitoare. Este pentru prima dată când un preşedinte se bucură sadic atunci când anunţă că smulge un leu de la cea mai amărâtă pensie.

Este  prima dată când o glumă sinistră - "Un fleac! I-am ciuruit!" -, folosită în cazul adversa­rilor politici, este aplicată de un şef de stat poporului său.

E prima dată când şeful unui stat iese la televizor şi râde înainte de anunţarea unor măsuri draconice, inumane, de prăbuşire a veniturilor oamenilor, tineri sau bătrâni, bugetari sau din sectorul privat. Este prima dată când un preşedinte negociază cu FMI şi cu sindicatele în locul prim-mi­nistrului. E prima dată când preşedintele şi Guvernul anunţă desfiinţarea a jumătate din spitalele ţării, închiderea a sute de şcoli şi trimiterea în şo­maj a unui sfert de milion de oameni. E prima dată când, ajunşi la limita puterilor şi umilinţei, bătrânii ies în stradă şi se luptă cu forţele de ordine. Este pentru prima dată când oamenii minţiţi şi batjoco­riţi de conducătorii aleşi scandează: "Jos Bă­sescu!". Este pentru prima dată când, după 20 de ani de la Revoluţie, o revoluţie a tinerilor, are loc o revoluţie a bătrânilor, a bunicilor.

×
Subiecte în articol: observator