x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a reînfiinţat PCR!

S-a reînfiinţat PCR!

05 Iul 2010   •   00:00
S-a reînfiinţat PCR!

La 20 de ani de la Revoluţie, PCR a reapărut pe scena politică românească. Sâmbătă, la Pala­tul Copiilor din Capitală, Partidul Alianţa Socialistă şi-a schimbat denumirea în PCR, în cadrul unui congres extraordinar.

Au fost prezenţi 534 delegaţi şi 256 invitaţi, printre care şi delegaţi ai ambasadelor Chinei şi Coreei de Nord. Lucrările Congresului au debutat cu imnul "Internaţionala comunistă", intonat cu mâna dreaptă ridicată, cu pumnul strâns.

A fost "Primul congres al PCR, anul 10, mileniul al III-lea", după cum scria pe un banner amplasat în sală. Preşedintele PAS, Constantin Rotaru, a ţinut un discurs în care a prezentat situaţia actuală a României raportată la trecutul său comunist.

El a calificat actuala politică a guvernanţilor români drept o "politică de genocid", ultimele acte normative ale Exe­cutivului având, potrivit liderului PAS, scopul de a-i elimina chiar şi fizic pe cei care au muncit şi au "făurit" România modernă.

"Trebuie să transformăm globalizarea într-un aliat, nu un inamic. Scopul nostru este să creăm un model socialist de dezvoltare durabilă care să garanteze cu adevărat pacea socială", a spus Rotaru. Propunerea liderului PAS de schimbare a de­numirii formaţiunii în Partidul Comunist Român a fost primită cu aplauze, doar doi de­legaţi abţinându-se de la vot.

×
Subiecte în articol: observator