x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şedinţa conducerii Camerei, suspendată după ce Năstase a folosit "cuvinte nepotrivite, jignitoare"

Şedinţa conducerii Camerei, suspendată după ce Năstase a folosit "cuvinte nepotrivite, jignitoare"

21 Iun 2010   •   00:00

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost suspendată, luni, după ce Adrian Năstase şi Roberta Anastase au avut un schimb de replici dur pe tema modului în care se stabilesc vicepreşedinţii Camerei care conduc şedinţa de plen în absenţa preşedintelui forului legislativ.

Vicepreşedintele Camerei Adrian Năstase a propus, în şedinţa Biroului Permanent, un proiect de hotărâre care stabileşte că şedinţele în plen sunt conduse, în absenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, prin rotaţie de vicepreşedinţi, în ordine alfabetică.

Năstase a iniţiat acest proiect după scandalul care a avut loc la şedinţa pentru desemnarea unui judecător al Curţii Constituţionale, şedinţă care a fost condusă de vicepreşedintele Ioan Oltean (PDL).

Năstase a criticat atunci faptul că şedinţele nu sunt conduse şi de alţi vicepreşedinţi, în absenţa preşedintelui Camerei şi că Roberta Anastase este cea care stabileşte cine îi ţine locul.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a venit şi el cu un proiect de modificare a Regulamentului Camerei, care prevede că vicepreşedinţii conduc activitatea Biroului permanent şi a plenului Camerei, la solicitarea preşedintelui sau, în absenţa acestuia, prin decizie.

O altă prevedere a proiectului propus de PDL se referă la faptul că, în perioada în care preşedintele Camerei asigură interimatul funcţiei de preşedinte al României, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor se exercită de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de preşedintele acestui for legislativ.

Această prevedere i-a nemulţumit de reprezentanţii PSD, secretarul Camerei Valeriu Zgonea arătând că, prin acest proiect, se intenţionează ca preşedintele Camerei să asigure interimatul funcţiei de preşedinte al României, nu preşedintele Senatului, cum prevede Constituţia.

Roberta Anastase a declarat, după suspendarea şedinţei Biroului Permanent, că a avut un schimb de replici mai dur, Adrian Năstase încercând să limiteze atribuţiile preşedintelui Camerei. "Am suspendat şedinţa, am avut un schimb de replici mai dur. Adrian Năstase, care nu-şi face niciodată treaba de vicepreşedinte, încearcă să limiteze atribuţiile preşedintelui conferite prin Regulament, nu printr-un organ administrativ cum este Biroului permanent", a spus Anastase.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat că şedinţa a fost suspendată după ce Adrian Năstase a folosit "cuvinte nepotrivite, jignitoare" la adresa preşedintelui Camerei. "Aceste lucruri vor fi analizate într-o şedinţă viitoare", a spus Pardău.

×
Subiecte în articol: observator