x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful FMI: "NU" scăderii salariilor cu 25%. Să creasca impozitele pentru cei bogaţi

Şeful FMI: "NU" scăderii salariilor cu 25%. Să creasca impozitele pentru cei bogaţi

21 Mai 2010   •   00:00
Şeful FMI: "NU" scăderii salariilor cu 25%. Să creasca impozitele pentru cei bogaţi
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

FMI s-a opus scăderii salariului bugetarilor cu 25%, propunând în schimb impozite mai mari pentru cei bogaţi. Cu toate acestea, Guvernul României a refuzat, a declarat, aseară, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional.

Joi seară, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahn a a spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%, deoarece, în opinia oficialilor Fondului, acest sacrificiu al României ar fi prea mare, anunţă realitatea.net.

Kahn a declarat că FMI a cerut Guvernului român să creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul român a refuzat, a declarat şeful FMI la televiziunea franceză.

"România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât credea şi ea. I-am spus: în aceste condiţii vom accepta ca deficitul să fie puţin mai mare pentru ca în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus: vom tăia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus nu. Dacă vreţi să faceţi economii măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei foarte bogaţi. Guvernul a spus nu, noi suntem cei care decidem. Şi e adevărat, guvernul decide întotdeauna. (...) Guvernul a fost cel care a propus măsurile"
Dominique Strauss-Kahn, France 2

Tot joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relaţii externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.


×
Subiecte în articol: observator