x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Jandarmeriei Capitalei, demis din cauza protestului poliţiştilor

Şeful Jandarmeriei Capitalei, demis din cauza protestului poliţiştilor

11 Noi 2010   •   00:00

Gavrilă Pop, şeful Jandarmeriei Capitalei, a fost eliberat din funcţie, în această dimineaţă. Ordinul a fost dat de şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu. Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, motivul l-ar reprezenta lipsa de intervenţie la mitingul poliţiştilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie.



Potrivit aceloraşi surse, Gavrilă Pop va fi înlocuit la conducerea Jandarmeriei Capitalei de colonelul Eugen Meran, care ocupă în prezent funcţia de prim-adjunct al şefului instituţiei. Gavrilă Pop ar urma să fie numit pe altă funcţie, potrivit competenţelor sale.

În raportul trimis Ministerului de Interne se precizează că Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţie din cauza managementului defectuos de care a dat dovadă.

Decizia vine la o zi după ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, declara că ar putea "să cadă capete" în urma raportului privind mitingul poliţiştilor. Fătuloiu preciza că, împreună cu ministrul Traian Igaş, va discuta, săptămâna viitoare, cu premierul Emil Boc măsurile ce trebuiesc luate în urma elaborării raportului despre mitingul poliţiştilor.

Pe 24 septembrie, după acţiunea organizată de protest a sindicatelor din Poliţie şi Penitenciare, în faţa sediului Guvernului, majoritatea manifestanţilor au plecat către Palatul Cotroceni, unde au strigat şi şi-au aruncat caschetele nemulţumiţi de scăderea salariilor, jandarmii neintervenind. Protestul a avut loc în ziua în care ministrul Vasile Blaga sărbătorea zece ani de la înfiinţarea SMURD, la Târgu Mureş, la comanda ministerului rămânând Dan Fătuloiu.

În urma incidentului, ministrul Vasile Blaga a decis să-şi depună demisia din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

×
Subiecte în articol: observator