x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Băhăian are un nou dosar în instanţă

Sergiu Băhăian are un nou dosar în instanţă

de Violeta Fotache    |    10 Noi 2010   •   00:00

El va fi judecat la Tribunalul Ialomiţa şI pentru instigare la uciderea lui Lucian Cernat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şI Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Ialomiţa au finalizat ancheta în dosarul în care Sergiu Băhăian este acuzat nu doar de comiterea unor infracţiuni economice, dar şI de participare la omorârea lui Lucian Cernat, alias Spiţă Ionuţ Aurelian.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată alături de alte 13 persoane, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, omor calificat, instigare la omor calificat, fals în înscrisuri oficiale ori sub semnătură privată, fals privind identitatatea, uz de fals şI constituire sau aderare la un grup infracţional organizat. Conform procurorilor faptele din acest dosar au fost comise în perioada noiembrie 2006-aprilie 2007, când Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

"Folosindu-se de nume nereale şi calitatea de reprezentanţi ai SC «Absolut Uiprix» SRL Bucureşti şi SC «Gimatex» SRL., inculpaţii au indus în eroare 67 de societăţi comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de achiziţii mărfuri, prin emiterea unor instrumente de plată fără a exista provizia necesară efectuării plăţii. Mărfurile erau preluate de către membrii grupării, depozitate în locuri special amenajate şi ulterior înstrăinate, inculpaţii obţinând astfel importante sume de bani. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor este de 5.498.692 lei", se arată în comunicatul emis miercuri de DIICOT. Pe lângă infracţiunile economice, procurorii au reţinut şi faptul că inculpaţii Valentin şlepac şi Nicolae Mîrşu, instigaţi de Băhăian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunăre de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligat să bea alcool, ajungând astfel în imposibilitate de a se apăra. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Ialomiţa.

Reamintim că Băhăian a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar la Constanţa, pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul de a induce în eroare mai multe firme cu ocazia încheierii unor contracte de leasing, prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei, precum şi pentru instigare la uciderea a trei persoane: Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, foşti membri ai grupului de crimă organizată.

Lucian Cernat a fost ucis în anul 2006, fiind aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emil Leonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul acestuia fiind aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul său a fost găsit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă de aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind pusă o placă din beton astupată cu pământ.

Pe rolul Tribunalului Ialomiţa se mai află un proces al lui Sergiu Băhăian. în această cauză, în 9 iunie, Sergiu Băhăian, împreună cu alte 14 persoane, a fost trimis în judecată pentru că ar fi înşelat 35 de firme din Bucureşti şi din ţară, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

×
Subiecte în articol: observator