x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Silviu Prigoană, internat la Floreasca, în urma unui "infarct miocardic acut"

Silviu Prigoană, internat la Floreasca, în urma unui "infarct miocardic acut"

05 Aug 2010   •   00:00
Silviu Prigoană, internat la Floreasca, în urma unui "infarct miocardic acut"
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Spitalului de urgenţă Floreasca, "Silviu Prigoană s-a internat în cursul zilei de 05.08.2010 cu diagnosticul infarct miocardic acut, pentru care a fost tratat cu angioplastie per primam (s-a montat un stent)". Acelaşi comunicat precizează că "pacientul are evoluţie favorabilă, fiind echilibrat clinic şi hemodinamic".

Medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, Cristian Pandrea, a declarat că Silviu Prigoană avea o arteră care alimentează cu sânge muşchiul inimii înfundată, astfel că i-a fost montat un stent.

"A venit (joi, n.r.) dimineaţă acuzând o durere în piept, era angină pectorală. În urma investigaţiilor s-a descoperit că o artera care alimentează cu sânge muşchiul inimii este înfundată, astfel că medicii au hotărât montarea unui stent", a spus Cristian Pandrea, citat de Mediafax.

Intervenţia a fost realizată sub control angiografic, pacientul se simte bine, este în salonul postoperator şi va mai rămâne câteva zile sub monitorizare, a precizat doctorul Pandrea.

Deputatul Silviu Prigoană a fost internat, în această dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat directorul unităţii sanitare, Radu Macovei.

Honorius Prigoană, fiul deputatului, care se afla la intrarea în secţia în care a fost internat Silviu Prigoană, a declarat că tatăl lui a venit singur la spital.

"Tata nu a fost adus la spital, ci a venit singur. Starea lui este foarte bună", a spus Honorius Prigoană.


×
Subiecte în articol: observator