x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SNLO sponsorizează fotbalul lui Condescu

SNLO sponsorizează fotbalul lui Condescu

de Gabriela Mladin    |    30 Apr 2010   •   00:00

Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia continuă să arunce cu banii pe fereastră şi practică batjocura faţă de angajaţi. În ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie s-au decis două lucruri care vin în contradicţie: trimiterea din nou în şomaj a salariaţilor şi finanţarea fotbalului cu aproape un milion de euro.



După închirierea maşinilor de lux cu tot cu şofer pentru directorime, plata unor facturi de 100.000 de euro pe an pentru convorbirile telefonice ale şefilor din companie, consiliul de administraţie al SNLO a decis alocarea unei sume de aproape un milion de euro pentru sponsorizarea mai multor echipe de fotbal.

Membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au hotărât, în ultima şedinţă, finanţarea câtorva cluburi şi baze sportive cu suma totală de peste 3,3 milioane de lei. Alocarea sumelor către fotbal vine chiar în momentul în care compania lignitului a anunţat probleme grave financiare. Ca urmare a acestora, reprezentanţii SNLO au disponibilizat în ultimele luni 500 de salariaţi şi a anunţat trimiterea din nou în şomaj tehnic pentru încă o lună a tuturor salariaţilor.

Defalcat, sumele au fost repartizate pe baza referatelor întocmite, aceasta fiind singura justificare a conducerii SNLO. Consiliul de Administraţie, având în vedere protocolul încheiat între membrii fondatori ai CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a aprobat decontarea sumei de 2.800.000 de lei ce a fost acordată "cu titlu de cheltuieli sociale pentru finanţarea cluburilor şi a bazelor sportive".

Alte sume aprobate au fost pentru Clubul Sportiv Minerul Mehedinţi cu 200.000 de lei, Clubul Sportiv Minerul Berbeşti, din Vâlcea cu 80.000 de lei, şi pentru Clubul Sportiv Minerul Motru a fost alocată suma de 250.000 de lei.

În tot acest timp, cei 8 000 de salariaţi ai companiei lignitului aşteaptă să intre din nou în şomaj tehnic peste două luni. Decizia le-a fost comunicată angajaţilor de sindicalişti.
SNLO a împărţit, în fiecare an, de la înfiinţarea Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu, al cărui preşedinte este nimeni altul decât şeful Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu, sume impresionante pentru susţinerea echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu.

Clubul primeşte sponsorizări şi din partea Complexurilor Energetice Rovinari şi Turceni şi Primăria municipiului Târgu-Jiu, fiind un club care trăieşte exclusiv din bani publici. Până anul trecut, şi Consiliul Judeţean Gorj aloca suma de 500.000 de lei pe an pentru Pandurii Târgu-Jiu, însă preşedintele Ion Călinoiu a refuzat în acest an să mai plătească bani la fotbal.

Se mai spune că singura condiţie a lui Marin Condescu de acceptare a unui director la cârma entităţilor energetice şi miniere din Oltenia este aceea a sponsorizării Clubului Pandurii Târgu-Jiu. În 2008 s-a întâmplat ca directorul Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, să se împotrivească. În mod public, Condescu l-a ameninţat cu schimbarea, iar la câteva luni apoi a fost schimbat din funcţie.

Politica managerială la SNLO seamănă până la identitate cu pusul carului înaintea boilor. Boii fiind în acest caz angajaţii trimişi deja în şomaj, precum şi cei care sunt la un pas de a fi lăsaţi fără slujbele atât de necesare supravieţuirii familiilor lor.

×
Subiecte în articol: observator